nieuws

Holland Hub

utiliteitsbouw

Holland Hub

Pakketservice laat in Veenendaal zijn Holland Hub bouwen. Deze hub voor de pakketvervoerder wordt de centrale overslaglocatie voor distributie in heel Nederland.

Het is duurzaam ontworpen, met volledig CO2-neutrale kantoren. De nieuwbouw van het nieuwe distributiecentrum is volgens pakketvervoerder DPD nauwelijks standaard te noemen. Vooral het duurzame karakter van het pand is bijzonder. Het complete kantoor – met een vloeroppervlak van circa 1.300 vierkante meter – wordt energieneutraal uitgevoerd met technieken voor onder meer warmte- en koudeterugwinning. Ook de bedrijfshal van 11.000 vierkante meter is energiezuinig ontworpen. De Holland Hub wordt bovendien zodanig gebouwd dat het pand in een tweede fase gemakkelijk kan worden uitgebreid met extra magazijnen op het dak voor de belading van het kleinere pakketvervoer. Handels en constructiebedrijf Hardeman BV is bezig met de staalconstructie.

Reageer op dit artikel