bouwbericht

MFC’ s vormen aanvulling op de leefbaarheid

utiliteitsbouw 348

MFC’ s vormen aanvulling op de leefbaarheid

Valburg, Randwijk en Herveld, ze krijgen er allemaal een: een multifunctioneel centrum, kortweg MFC genoemd. Al deze dorpen liggen in de gemeente Overbetuwe. De MFC’ s vormen straks een belangrijke aanvulling op de leefbaarheid, stelt Maike Weenink van de gemeente Overbetuwe. “Onze gemeente bestaat uit twaalf dorpen en ligt tussen drie grote steden in. Ze hebben allemaal een sterke, eigen identiteit en een groot saamhorigheidsgevoel. De gemeente hecht er aan dat ze hun eigen identiteit kunnen behouden.

Wonen

Bouwen 124 grondgebonden koopwoningen in het plan 'Zantpoort' tussen de Jesse Owensstraat en Zomerpelenstraat in het Olympiakwartier-West. Duurzaam project vanwege gasloos bouwen / stadsverwarming / EC 0,4. Gefaseerde bouw.

ALMERE | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Met de realisatie van een Multifunctioneel Centrum kan dat heel goed: het zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor de inwoners. ”Het worden MFC’s op maat, vervolgt Weenink. “De dorpsbewoners worden nauw betrokken bij de totstandkoming en zien er dus allerminst hetzelfde uit.”

Voor MFC Valburg is in mei een Omgevingsvergunning aangevraagd, binnenkort kan de aanbestedingsprocedure hiervoor beginnen. Doel is om eind 2019 te starten met de bouw. Architectenbureau Koper&Maassen uit Elst heeft het nieuwe complex ontworpen. Het bestaat onder meer uit een nieuwe sportzaal, twee activiteitenruimten en een ontmoetingsruimte. Er is gekozen voor een duurzaam en energiearm ontwerp. In overleg met de Dorpsraad Valburg en omwonenden is een plan gemaakt voor de inrichting van de buitenruimte en het Molenhoekplein.

Het nog te bouwen voorzieningencentrum wordt straks – door middel van een corridor – verbonden met restaurant het Wapen van Valburg. De exploitatie en het beheer van het centrum is straks in handen van de eigenaren van Het Wapen van Valburg. Gemeente Overbetuwe wordt eigenaar zal het verhuren aan stichting MFC Valburg.

De nieuwbouw vervangt het huidige dorpshuis ’t Kriekske. Dit dorpshuis, met gymzaal, is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van nu. Aan opknappen is gedacht, maar bleek niet de juiste optie. Het nieuwe centrum krijgt een flexibele indeling: in de toekomst kan de indeling vrij makkelijk worden aangepast. De gemeenteraad stelde in 2013 twee miljoen euro beschikbaar, maar door de sterk gestegen bouwkosten is het beschikbare budget in februari van dit jaar opgehoogd naar 2.7 miljoen euro.

Met de bouw van MFC Randwijk – waar sport, cultuur en verenigingsleven samenkomen – is eerder dit jaar al gestart. Voetbalvereniging EMM krijgt hier een eigen plek, net als schietvereniging De Treffers en het peutercentrum. Het ontwerp is geïnspireerd op een voormalige woonlocatie voor Molukkers in Randwijk. Het bevat twee verdiepingen, in de kelder-souterrain komen zeven schietbanen en zes kleedkamers. De begane grond heeft een grote en een kleine horecaruimte met terras. Stichting De Haar gaat MFC Randwijk exploiteren. De oplevering is eind 2019, begin 2020.

Rond de zomer vindt de aanbesteding van MFC Herveld plaats. Daarbij gaat het om renovatie van Zalencentrum De Hoendrik, dat in eigendom is van de vereniging Ons Dorpshuis. Pal achter De Hoendrik komt een nieuwe sportzaal.


Plaats: Valburg
Opdrachtgever: Gemeente Overbetuwe
Ramingsgroep: 2.7 miljoen euro
Nummer: 520063


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Wekelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen van de mkb-aannemer? Meld je dan aan voor de CobouwVak nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel