bouwbericht

Happy Days: woonwijk als vakantiepark

utiliteitsbouw Premium 1455

Happy Days: woonwijk als vakantiepark

Happy Days, dat is de vrolijke naam van een nieuwbouwproject aan de Oostweg in Zoetermeer. Niet zo verwonderlijk, want volgens de bedenkers wordt de nieuwe wijk ingericht als een vakantiepark. ERA Contour is de hoofdontwikkelaar en hoofdaannemer. Synchroon is mede-ontwikkelaar van het project. Stedenbouwkundig bureau Plein06 is nauw betrokken geweest bij het ontwerp. In totaal verrijzen er 165 koopwoningen en veertig sociale huurappartementen op deze locatie. Het worden ‘geen lange rijen met woningen, maar kleine woonblokjes’ van maximaal vier huizen naast elkaar.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Plan renoveren Ketelbrug-westbaan.

SWIFTERBANT | Ontwerp | € 500.000 - € 1.000.000

Het gaat om tussenwoningen, twee-onder-een-kappers, hoekwoningen en vrijstaande woningen. De kleinste woning kost 350.000 euro en heeft een vloeroppervlakte van 126 vierkante meter, de grootste 180 vierkante meter. De wijk biedt straks ook plek voor gedeelde werkruimtes voor zelfstandige ondernemers uit de buurt. Wonen en werken in een groen, autovrij park: dat is de bedoeling van Happy Days. Bewoners kunnen hun auto parkeren aan de rand van de buurt.

Het wijkje wordt duurzaam, aardgasloos en ‘natuurinclusief’ gebouwd. Met andere woorden: er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de lokale flora en fauna, met veel openbaar groen. Ook wordt Happy Days – aan de oostkant van de stad – voorzien van picknicktafels, een vuurplaats en een tafeltennistafel.

De gemeente Zoetermeer en ERA Contour hebben vorig jaar een intentieovereenkomst getekend, de eerste woningen gaan vermoedelijk najaar 2019 in de verkoop, zodat er in het voorjaar van 2020 kan worden begonnen met de bouw. ,,Happy Days is een nieuw en bijzonder woonconcept, waarin onze aandacht uitgaat naar het maken van hele bijzondere plekken in een groene en gezellige woonbuurt. Het gevoel van elke dag op vakantie zijn, daar gaan we voor’’, vertelde directievoorzitter Bianca Seekles van ERA Contour tijdens de ondertekening.


Plaats: Zoetermeer
Opdrachtgever: ERA Contour en Synchroon
Ramingsgroep: 24,1 miljoen euro
Nummer: 50659


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel