bouwbericht

Capellenaren krijgen nieuw sportcomplex mét zwembad

utiliteitsbouw Premium 4085

Capellenaren krijgen nieuw sportcomplex mét zwembad

Inwoners van Capelle aan den IJssel krijg een nieuw sportcomplex dat bestaat uit een zwembad en een sporthal. Het complex verrijst aan de Pelikaanweg, op de voormalige locatie van het IJsselstein College. Deze school is intussen gesloopt. Na een aanbestedingsprocedure is De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk als winnaar uit de bus gekomen om het te bouwen. Het complex is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects, in samenwerking met Wehrung Architecten.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen zwembad- /sporthalcombinatie aan de Pelikaanweg 1 / Alkenlaan op voormalige locatie IJsselstein College. Duurzaam project vanwege gasloos bouwen. Voormalig Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het nieuwe zwembad vervangt het verouderde zwembad De Blinkert. Vervanging van dit zwembad is hard nodig, aldus het college van b en w: het bad is oud, voldoet niet meer aan moderne eisen en is technisch achterhaald.  “Als de bouw op schema loopt, kunnen Capellenaren medio 2020 hun baantjes als trekken in een splinternieuw zwembad’’, zegt wethouder Westerdijk.  Intussen is begonnen met de voorbereidingen van de bouw. Het is de bedoeling dat in februari de eerste heipalen in de grond gaan.

Het complex komt op de hoek van de Alkenlaan met de Pelikaanweg. De indeling van het zwembad- en sporthalcombinatie is ontworpen in nauwe samenwerking met de Capelse sportverenigingen, Sportief Capelle en het Capelse basis- en voortgezet onderwijs. Het multifunctionele gebouw krijgt geen gasaansluiting, wel zonneboilers en zonnepanelen. Het zal overdag gebruikt worden door scholen, ’s avonds en in de weekenden door verengingen en recreanten.

Met vouwwanden is de sporthal straks op te delen in vier delen. Het zwembad krijgt een zogenaamd doelgroepenbad met een bassin van tien bij vijftien meter én een 25 meter wedstrijdbad. Beide baden krijgen een beweegbare bodem. Het grote bad is niet alleen geschikt voor wedstrijdzwemmen, maar ook voor onder meer waterpolo en synchroonzwemmen. Zowel de sporthal als het zwembad krijgen een tribune met plek voor 250 toeschouwers. Tussen de sporthal en het zwembad in komt een horecagelegenheid.


Plaats: Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel
Ramingsgroep: 12.5 miljoen euro
Nummer: 277487


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel