bouwbericht

Metamorfose voor gemeentehuis Putten

utiliteitsbouw 1947

Metamorfose voor gemeentehuis Putten

In Putten is deze week begonnen met de grootschalige renovatie van het gemeentehuis aan het Fontanusplein. Het gemeentehuis, gebouwd in 1976, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is dringend toe aan groot onderhoud. Een van de uitgangspunten is het creëren van een gastvrij en transparant gemeentehuis.

Bedrijven en logistiek

Renoveren/ verbouwen/ revitaliseren gemeentehuis Putten aan het Fontanusplein 1. Gemeentehuis blijft gedeeltelijk in gebruik (kunstkelder / trouwzaal / raadzaal / archief). Werk omvat o.a. vervangen buitengevels / kozijnen / plafonds / binnenmuren / aanbrengen nieuw leidingwerk / vernieuwen installaties. Van Norel zal het pand ook strippen, alvorens het opnieuw in te richten.

PUTTEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het gebouw krijgt een nieuwe buitengevel, de indeling wordt aangepast en het binnenklimaat wordt verbeterd. Van Norel Bouwgroep uit Epe is aan getrokken als bouwkundig en coördinerend aannemer, BAM Bouw en Techniek voert de technische installaties uit. Korfker Architecten uit Emmeloord is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie. Het ontwerp kenmerkt zich onder meer door grote ramen en verticale houten stijlen, die verwijzen naar Putten als bomendorp. Zo wordt het gevoel van openheid en laagdrempeligheid versterkt en ontstaat een gastvrij en transparant karakter, aldus de architect. De hoofdingang wordt verplaatst, verder komt er een ruime, centrale ontvangstruimte voor de bezoekers.

In ontwerp en uitvoering is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De nieuwe installaties, hergebruik van materialen en de nieuwe buitengevel zorgen er voor dat het energielabel een sprong maakt van G naar A. Het pand wordt van binnen nagenoeg volledig gestript en compleet nieuw ingericht.

In de week van de start van de verbouwing heeft de gemeente Putten een publieksbalie geopend in het voormalige bankgebouw van ABN/Amro aan de Verlengde Dorpsstraat. De rest van het personeel is verdeeld over twee andere locaties: een deel werkt in het politiebureau aan de Brinkstraat, de meeste ambtenaren zijn echter tijdelijk ondergebracht bij kasteel De Vanenburg aan de Vanenburgerallee.

De bouwperiode neemt ongeveer een jaar in beslag.


Plaats: Putten
Opdrachtgever: Gemeente Putten
Ramingsgroep: 8.3 miljoen euro
Nummer: 308056


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel