bouwbericht

Drie scholen Lelystad gaan samen in nieuwe schoolcampus

utiliteitsbouw 3381

Drie scholen Lelystad gaan samen in nieuwe schoolcampus

Lelystad gaat bouwen aan een nieuwe schoolcampus. Het is de bedoeling dat drie verschillende scholen – SGL, Arcus en De Rietlanden – straks op één locatie komen. Deze scholen vallen onder de scholengemeenschap Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. De nieuwe campus verrijst aan de Grietenij, vlak achter de locatie van het huidige gebouw van De Rietlanden.

Onderwijs

Bouwen, na sloop huidige school De Rietlanden, campus 'Porteum' t.b.v. scholengemeenschappen De Rietlanden / SGL / Arcus op locatie De Rietlanden / Campuszone Noord aan de Campus 7-11 . Duurzaam project vanwege bijna energieneutrale (beng) nieuwbouw.

LELYSTAD | Uitvoering | € 50.000.000 - € 200.000.000

De nog binnenkort te bouwen Campus Lelystad bestaat uit drie hoofdgebouwen: een cultuurgebouw met auditorium, een gebouw voor het havo/vwo en een gebouw voor het vmbo. Het onderwijs is opgedeeld in zes zogenaamde schooldelen. Hierdoor ontstaan kleinschalige eenheden met plek voor 600 leerlingen. Deze schooldelen en het cultuurgebouw worden met elkaar verbonden door een dek. Vanaf dit dek heb je uitzicht over de bostuin. Om die tuin komt een fietspad te liggen. Vanaf dit fietspad kunnen leerlingen en docenten naar de verschillende fietsstallingen rijden. Elk schooldeel krijgt een eigen tuin. Ook komt er een nieuwe parkeerplaats voor auto’s.

Gekozen is voor een energieneutraal gebouw dat een frisse, gezonde en groene leefomgeving moet bieden voor iedereen die op de campus werkt en leert, aldus een woordvoerder van de gemeente. De campus wordt voorzien van zonnepanelen. Het regenwater wordt hergebruikt voor de spoeling van de toiletten. Het afvalwater wordt door een helofytenfilter gezuiverd.

Auto’s en fietsers worden volledig van elkaar gescheiden. De gemeente heeft toegezegd een nieuwe en veilige oversteekplaats te realiseren tussen de Landstrekenwijk / Warande en de campus. Dat gebeurt door een tunnel of een brug.

De clustering van de drie scholen op één plek zorgt volgens de gemeente voor een efficiënte inrichting van het onderwijs, verder levert het energiebesparing op. De clustering maakt het mogelijk om een breder aanbod van vakken aan te bieden, met meer onderwijs op maat en betere doorstroommogelijkheden. Het onderwijs van de drie scholen kan tijdens de bouw gewoon doorgaan, tussentijds verhuizen is niet nodig.

Het is de bedoeling dat de nieuwe schoolcampus in augustus 2020 in gebruik kan worden genomen.


Plaats: Lelystad
Opdrachtgever: Gemeente Lelystad en Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad
Ramingsgroep: 55 miljoen euro
Nummer: 303969


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel