bouwbericht

Nieuw dorpshuis voor Noordeloos, mét opbaarkamer

utiliteitsbouw 1730

Nieuw dorpshuis voor Noordeloos, mét opbaarkamer

In het Zuid-Hollandse dorpje Noordeloos is begonnen met de bouw van een nieuwe, multifunctionele accommodatie. De gemeente Giessenlanden, waar Noordeloos onder valt, is de opdrachtgever van het project. De Zwarte Hond Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, BMV Bouwbedrijf is aangetrokken als aannemer. Aan de achterzijde van het gebouw komt een opbaarkamer, de familie krijgt een eigen sleutel. Deze mogelijkheid is bedacht voor dorpelingen waar opbaren thuis niet mogelijk of wenselijk is. Voor nabestaanden is deze ruimte 24 uur per dag toegankelijk.

Onderwijs

Bouwen multifunctionele accommodatie (MFA) 'Het Noorderhuis' met school / kinderopvang met schoolplein / muziekzaal / huiskamer / peuterspeelzaal / sportzaal / opbaarkamer / vergaderruimte aan het Noorderplein. Betreft voormalig nationale aanbesteding. Procedure: niet-openbaar.

NOORDELOOS | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het multifunctionele centrum gaat het Noorderhuis heten. BMV is onlangs gestart met de funderingswerkzaamheden van het dorpshuis. Als alles volgens planning verloopt, kan het Noorderhuis in het vierde kwartaal van 2018 in gebruik worden genomen. Het dorpshuis, dat aan de rand van het dorpscentrum verrijst, biedt straks ruimte voor onder meer verenigingen, sport, onderwijs, zorg en kinderopvang.

Het Noorderhuis wordt energieneutraal. Stichting Dorpshuis Noordeloos en de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van de scholen met de Bijbel Noordeloos zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van het gebouw.

De multifunctionele accommodatie omvat straks een school met schoolplein, een huiskamer, bar, muziekzaal, sportzaal, vergaderruimte en dorpsplein. Het ontwerp heeft een oppervlakte van ruim 2500 vierkante meter, de buitenruimte bedraagt circa 1800 vierkante meter.

Door het bundelen van zo veel mogelijk maatschappelijke voorzieningen in een nieuw multifunctioneel dorpshuis wordt de toekomstbestendigheid van het voorzieningenniveau in Noordeloos vergroot, laat de gemeente weten. Tevens wordt op deze manier een bezuiniging voor de gemeente gerealiseerd. Stichting Dorpshuis Noordeloos gaat de multifunctionele accommodatie exploiteren.


Plaats: Noordeloos
Opdrachtgever: Gemeente Giessenlanden
Ramingsgroep: 6.5 miljoen euro
Nummer: 198420


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel