bouwbericht

Kerkrade werkt aan megagroot sportcomplex met woningen

utiliteitsbouw 4166

Kerkrade werkt aan megagroot sportcomplex met woningen

Op het terrein van het voormalige Atrium Ziekenhuis in Kerkrade verrijst een groot sportcomplex, inclusief woningen: Center Court Kerkrade. De te ontwikkelen locatie ligt vlak bij het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Op het complex komen een zwembad met sauna, buitensportvelden, een sporthal met parkeergarage, 40 zorgwoningen, zorg- en ziekenhuisfaciliteiten en 80 studentenwoningen. Ook komt er een test- en revalidatiecentrum.

Gezondheidszorg

Bouwen, na sloop voormalig Sint Jozefziekenhuis, sporthal / overdekt zwembad met meerdere baden / sportvelden / zorgwoningen / studentenwoningen / verbindende horeca / parkeergarage voor 300 auto's en herinrichting openbare ruimte aan de Caspar Sprokelstraat. De ambitie is duurzaam, energieneutraal (BENG). Project: 'Sportcomplex Center Court Kerkrade'. Project in definitief ontwerpfase, na presentatie van dit ontwerp wordt een besluit genomen over de doorgang.

KERKRADE | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

MoederscheimMoonen Architects heeft, in samenwerking met Wehrung Architecten, de Europese aanbesteding voor het sportcomplex gewonnen. Het gebouw gaat volledig op in het heuvelachtige terrein, aldus de architecten. Het totale complex telt circa 16.000 vierkante meter. Grote delen van de daken worden ontworpen als beloopbaar groen. Het moet volgens de architecten een plek worden om te sporten en te recreëren.

Center Court Kerkrade heeft als doel ‘alle inwoners van Kerkrade op weg te helpen naar een actieve en gezonde leefstijl’, aldus de gemeente.  Het concept wordt op dit moment verder ontwikkeld. De gemeenteraad neemt medio 2018 een beslissing of Center Court Kerkrade er definitief komt. De kosten worden geschat op 36 miljoen euro. De gemeente hoopt op bijdragen van de provincie, IBA Parkstad en andere partijen zoals zorginstellingen. IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung is fenomeen dat uit Duitsland is komen overwaaien. Het is ontstaan om steden of gebieden met een verzwakte economie of industrie een impuls te geven. Als de gemeenteraad groen licht geeft, kan een jaar later worden gestart met de bouw van het complex.

De initiatiefnemers willen met het complex een belangrijke bijdrage leveren aan een vitalere en gezondere leefstijl van inwoners van de Limburgse stad. Door een combinatie van een breed sportaanbod met zorg, educatie en kennis over voeding en beweging kunnen bewoners leefstijlproblemen op alle fronten tegelijk aanpakken, aldus de gemeente.  Op het terrein is ook plek voor een zogenaamd planbureau. Het is de bedoeling dat dit bureau onderzoekt hoe negatieve fysieke trends als obesitas en diabetes, omgebogen kunnen worden. Scholen en sportverenigingen worden hier ook bij betrokken.


Plaats: Kerkrade
Opdrachtgever: Gemeente Kerkrade
Ramingsgroep: 36 miljoen euro
Nummer: 504850


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel