bouwbericht

Winkelgebied Bilthoven drastisch op de schop

utiliteitsbouw Premium 851

Winkelgebied Bilthoven drastisch op de schop

Winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven ondergaat momenteel een grote metamorfose. De Kwinkelier is onderdeel van het centrum van Bilthoven. Een deel van het centrum is al opgeknapt, zoals het stationsgebied.

Wonen

Revitaliseren winkelcentrum 'De Kwinkelier' bouwen 65 appartementen / parkeergarage / winkels (10.000m2) aan de Kwinkelier. Project wordt verdeeld over 6 fases. 1e fase parkeergarage is klaar, 2e fase gaat in maart van start en is Groosman als architect bij betrokken en Cordeel als aannemer, bij de overige fases 3/4/5/6/ is Wim de Bruijn als architect bij betrokken / aannemer volgt nog.

BILTHOVEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het verouderde winkelcentrum – in handen van Real Estate Invest II – wordt getransformeerd tot een winkelgebied in dorpse stijl, dat aansluit bij de rest van Bilthoven, aldus een woordvoerder van de gemeente De Bilt, waar Bilthoven onder valt. Eind 2017 is begonnen met de sloop van een aantal panden naast de Albert Heijn, om plaats te maken voor de realisatie van een tweede supermarkt (Lidl).

De Kwinkelier, gebouwd in de jaren zeventig, was de laatste jaren flink aan het verpauperen. Er was sprake van een ‘povere uitstraling en veel nutteloze restruimte’. De Kwinkelier staat bekend als een in zichzelf gekeerd winkelcentrum. De buitenkant sluit volgens de gemeente ‘op een matige manier aan op de omliggende gebieden, met in veel gevallen dode gevels, laden en lossen in het zicht van woongebieden en slecht herkenbare entrees’. Ook is het functionele gebruik te eentonig, met hoofdzakelijk winkels en enkele horecavoorzieningen. Het gebied mist een gebruiksfunctie ‘die de klok rondgaat’.

Wethouder Hans Mieras gaf vorige week het officiële startsein voor de bouw van de tweede fase. ,,Het intensieve overlegtraject van de afgelopen jaren leidt nu concreet tot de komst van nieuwe winkels en uitbreiding van de parkeergarage.’’ De winkels aan het grote plein worden opgeknapt. De bestaande parkeergarage wordt uitgebreid. Aannemer Cordeel uit Zwijndrecht heeft de opdracht gegund gekregen. Het is de bedoeling dat de tweede bouwfase eind 2018 is afgrond, met de opening van de tweede supermarkt.

Ander onderdeel van het centrum dat wordt opgeknapt, is het Vinkenplein, dat grenst aan De Kwinkelier. Deze week is een aantal bomen gerooid, voor de aanleg van nieuwe kabels, leidingen en een nieuw riool. Deze zijn onder meer nodig voor een nieuw te bouwen horecapaviljoen op de hoek met de Nachtegaallaan.


Plaats: Bilthoven
Opdrachtgever: Real Estate Invest II
Nummer: 507151


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel