bouwbericht

Eindelijk nieuw zwembad voor Bilthoven

utiliteitsbouw 846

Eindelijk nieuw zwembad voor Bilthoven

Bilthoven krijgt een nieuw zwembad. Het huidige Zwembad Brandenburg aan de Oude Brandenburgerweg is sterk verouderd. Het nieuwe zwembad wordt vlak naast het huidige bad gebouwd. Hier bevinden zich nu nog de beachvolleybalvelden. Wethouder Ebbe Rost van Tonningen is blij dat de kogel door de kerk is. ,,Het besluit over een nieuw zwembad heeft tien jaar geduurd en heeft de gemoederen de afgelopen jaren aardig beziggehouden.’’

Horeca, sport en recreatie

Bouwen zwembad 'Brandenburg' met zesbaans bad met beweegbare bodem (25 x 15 m) op vml. locatie volleybalvelden aan de Leyenseweg 125. Gekozen is om het ontwerp, bouw en onderhoud in één hand te leggen. Betreft voormalige Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Duurzaam project vanwege het gebruik van de restwarmte uit het riool.

BILTHOVEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer heeft de Europese aanbestedingsprocedure gewonnen en begint eind 2017 met bouwen. Gemeente De Bilt, waar Bilthoven onder valt, heeft er voor gekozen om het ontwerp, de bouw en het onderhoud in één hand te leggen. Vaessen gaat zwembad meerjarig onderhouden, waardoor de kwaliteit volgens de gemeente optimaal is gewaarborgd.

Zes banen

Vaessen heeft Slangen + Koenis Architecten uit IJsselstein gevraagd het nieuwe zwembad te ontwerpen. Het nieuwe bad is net zo groot als het huidige bad, met een zwembassin van 25 meter lang en veertien meter breed en biedt ruimte aan zes banen. Het nieuwe bad is echter multifunctioneel te gebruiken. Door een opklapbare wand kunnen twee verschillende temperaturen worden gerealiseerd. Door deze technische toepassing kunnen meer doelgroepen op hetzelfde moment gebruik maken van het zwembad. Ook komt er horeca met een buitenterras.

Hoofdpijndossier

Het zwembad staat bekend als een hoofdpijndossier. Zo zijn er twee wethouders over gevallen. Ook de huidige wethouder kwam onder vuur te liggen, maar hij kon aanblijven. Meerdere gebruikers hadden aangedrongen op een groter zwembad.

Wanneer het nieuwe zwembad in gebruik wordt genomen, gaat het oude zwembad tegen de vlakte. Op de plek die vrijkomt, is woningbouw gepland. Als alles volgens planning verloopt, is het zwembad in oktober 2018 klaar.


Plaats: Bilthoven
Opdrachtgever: Gemeente De Bilt
Ramingsgroep: 5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel