bouwbericht

Nieuw voetbalstadion SC Cambuur krijgt ‘Engelse uitstraling’

utiliteitsbouw Premium 1066

Nieuw voetbalstadion SC Cambuur krijgt ‘Engelse uitstraling’

Steile tribunes die doorlopen tot het veld, open hoeken, een optimale akoestiek en hoge, karakteristieke lichtmasten: het zijn de meest in het oog springende kenmerken van het nieuwe stadion van voetbalclub SC Cambuur uit Leeuwarden. Het nieuwe voetbalstadion moet een ‘Engelse sfeer en uitstraling’ krijgen, aldus de Friese club. Een klein gedeelte bestaat uit staanplaatsen.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen Stadion SC Cambuur (Cambuurstadion) voor 15.000 supporters / winkelboulevard / parkeerplaatsen aan de Heliconweg op het WTC-terrein. Winkelboulevard omvat o.a. supermarkt (Jumbo) / bouwmarkt Karwei. Bestemmingsplanprocedure moet nog gestart worden, bouw start naar verwachting medio 2019.

LEEUWARDEN | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Uitgangspunt van de stadionadviescommissie was om de ‘ziel en het Cambuur-gevoel van het huidige stadion mee te nemen naar het nieuwe stadion’, aldus voorzitter Ype Smid van SC Cambuur. De voetbalclub verlaat het Cambuurplein en verhuist naar het WTC-gebied, aan de westkant van de stad. Smid: “Wij zullen er alles aan doen om het DNA van de club mee te verhuizen naar de nieuwe locatie. We hebben alle mogelijkheden bekeken, maar om als club echt door te groeien, zijn we genoodzaakt historische grond te verlaten.’’

Spil van het WTC-gebied

Het is nog niet bekend wat er met het oude stadion gaat gebeuren. Dit stadion is gebouwd in 1936 en biedt plek aan circa 10.000 voetbalfans. Het nieuwe stadion wordt in elk geval energieneutraal en telt 15.000 zitplaatsen. Widdershoven Architecten uit Kerkrade is verantwoordelijk voor het ontwerp. Dit bureau heeft ook de voetbalstadions van onder meer PEC Zwolle en Heracles (Almelo) ontworpen. Bouwgroep Dijkstra Draisma is aangetrokken als aannemer. Wyckerveste is als ontwikkelaar bij dit project betrokken. Samen met de wethouder maakten deze partijen de nieuwbouwplannen eerder deze week bekend.

De nieuwe thuishaven van SC Cambuur wordt de spil van het zogenaamde WTC-gebied. In de directe omgeving komen onder meer twee grote supermarkten, een bouwmarkt, een onderwijsinstelling (ROC Friese Poort) en een McDonald’s. Bij het stadion komen circa 2500 parkeerplaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen voor het WTC goedgekeurd; wanneer de gemeenteraad akkoord gaat, is het plan definitief. Het nieuw stadion is waarschijnlijk in 2020 klaar voor gebruik.


Plaats: Leeuwarden
Opdrachtgever: SC Cambuur
Ramingsgroep: 45 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel