bouwbericht

Nieuw winkelcentrum Stationskwartier Kampen

utiliteitsbouw 828

Nieuw winkelcentrum Stationskwartier Kampen

In het in aanbouw zijnde Stationskwartier in Kampen gaat Bun een winkelcentrum, semi-maatschappelijke voorzieningen en woningen realiseren. Aanvankelijk zou Delta Lloyd hier aan de slag gaan, maar het bedrijf heeft haar winkelportefeuille eind 2015 verkocht. Bun, een familiebedrijf uit Almere, heeft de positie van Delta Lloyd in april van dit jaar overgenomen, met instemming van het Kampense college van burgemeester en wethouders.

Het Stationskwartier is een nieuwbouwwijk van Kampen, voormalige Hanzestad aan de IJssel. In totaal verrijzen hier zo’n 650 woningen. Deze nieuwe wijk heeft al een treinstation: Station Kampen Zuid. Dit station ligt aan de Hanzelijn, een vijftig kilometer lange spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle die in 2012 in gebruik is genomen.  

Het nog te bouwen winkelcentrum bestaat uit 6.000 vierkante meter detailhandel, 1.000 vierkante meter semi-maatschappelijke voorzieningen, 45 appartementen en 70 grondgebonden woningen. “Wij starten met fase 1: een programma met 3.500 vierkante meter retail, 500 vierkante meter semi-maatschappelijke voorzieningen en circa 20 appartementen. In de tussentijd zijn wij ook de voorbereidingen aan het treffen voor de eerste fase van de grondgebonden woningen”, zegt Frank van den Doel, hoofd vastgoed en projectontwikkeling bij Bun.

Familiebedrijf

Bun omschrijft zichzelf als een ondernemend, ambitieus en professioneel geleid familiebedrijf, dat haar oorsprong kent in de exploitatie van supermarkten. Naast de exploitatie van 19 supermarkten is Bun zich ook gaan specialiseren in projectontwikkeling. Daarnaast beheert Bun een diverse vastgoedportefeuille (zowel commercieel als woningen).

In het winkelcentrum in het Stationskwartier komt een grote supermarkt, in combinatie met een aantal dagwinkels. Bij de ontwikkeling wordt volgens Van den Doel extra aandacht besteed aan de kwaliteit van de openbare ruimte en de open uitstraling van het winkelcentrum. Verder wordt er een ruime parkeergelegenheid gerealiseerd.

Wethouder Veldhoen liet eerder dit jaar weten blij te zijn dat er nu uitvoering wordt gegeven aan de wens om een supermarkt te vestigen in het Stationskwartier. “De inwoners van de wijken De Maten en Het Onderdijks worden hiermee bediend. Het vergroot ook de aantrekkelijkheid van het Stationskwartier.”

 Plaats: Kampen
Opdrachtgever: Bun
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel