bouwbericht

Ook Den Haag krijgt Hornbach

utiliteitsbouw 83

Ook Den Haag krijgt Hornbach

Den Haag krijgt in het voorjaar van 2017 een vestiging van Hornbach. Eindelijk, zegt Manager Expansie Jacqueline Tijchon. De bouwmarkt- en tuincentrumcombinatie, bekend van de roze en oranje kleuren, verrijst langs de A13 bij Ypenburg. Ook komt er een Drive In. Op de parkeerplaats is plek voor 458 auto’s.

Winkels en parkeren

Bouwen Hornbach met bouwmarkt (1000 m2) / tuincentrum (5000 m2) / drive-in (2500 m2) aan de Brasserskade / Singel langs de A13, afslag Delft-Noord.

'S-GRAVENHAGE | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Dijkham Bouw, een dochteronderneming van Trebbe uit Enschede, is aangetrokken als hoofdaannemer. Met de bouw van de vestiging in Den Haag is onlangs begonnen. Kubus Architektur is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het pand krijgt een antracietgrijze uitstraling: de kleuren roze en oranje zullen minder prominent aanwezig zijn dan bij andere Hornbachvestigingen.

Drive in voor grote bouwmaterialen

De nieuwe bouwmarkt en tuincentrum hebben een vloeroppervlakte van bijna 15.000 vierkante meter. De Drive In is bedoeld voor particulieren en professionals die grote bouwmaterialen nodig hebben. Het gaat onder meer om gipsplaten, isolatiemateriaal, gevelstenen of dakbedekking. Mensen rijden met hun busje of auto – eventueel met aanhangwagen – door tot aan het schap, laden de artikelen in en noteren de aangeschafte materialen vervolgens op de inkooplijst. Na het afrekenen wordt de lading bij de uitgang gecontroleerd, samen met de kassabon. Tijchon: ‘Een aantal vestigingen beschikt al over een Drive In: ze lopen hartstikke goed.’

Vestigingen

Hornbach, dat zichzelf een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra noemt, is een Duits familiebedrijf met een historie van ruim 138 jaar. Er werken ruim 17.000 medewerkers. De eerste Hornbach-vestiging in Nederland is geopend in Zaandam, in 1996. De keten telt momenteel elf vestigingen in ons land. Vestiging nummer twaalf is Amsterdam Sloterdijk: deze gaat volgens Tijchon waarschijnlijk in februari 2017 open. De geplande opening van de vestiging in Den Haag is rond april 2017. Het bedrijf wil echter nog verder groeien in Nederland. ‘Ons streven is landelijke dekking. Soms hoor ik van mensen dat ze vanuit Zwolle naar de Hornbach in Nieuwegein rijden. We zijn op dit moment in heel veel steden actief. Heel concreet zijn de plannen in onder meer Apeldoorn, Zwolle, Nijmegen, Duiven, Enschede en Almelo. Uiteindelijk willen naar 20 à 25 winkels in Nederland.’

Reageer op dit artikel