artikel

Versteviging

utiliteitsbouw Premium 377

De voorbereidingen voor het verstevigen van de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen zijn in volle gang. Bouwvakkers en steigerbouwers vinden houvast op honderden strekkende meters rood tapijt, dat op de ijsvloer is gelegd.

In totaal plaatst Sieperda Verhuur 18.000 kubieke meter aan steigers, zowel aan de zuidelijke als de noordelijke gevel. Van Wijnen Noord uit Gorredijk vergroot de stijfheid van het gebouw met een nieuwe staalconstructie. Drie gelamineerde spanten aan de beide kopse kanten van de buitengevels worden verstevigd. In de beide velden aan elke kant worden stalen drukkers gelegd, die de krachten van de buitengevels doorvoeren. Met stalen kruisverbanden tussen de drukkers wordt een maximale sneeuwbelasting verkregen, die groter is dan de berekende windbelasting op de noordelijke kopgevel. De ijshockeyhal moet uiterlijk 1 februari 2019 weer klaar zijn voor gebruik. IJshockeyclub Unis Flyers is sinds vrijdag 6 december dakloos. Toen werd de hal in allerijl gesloten.

Reageer op dit artikel