artikel

Dag van de bouw in Breda

utiliteitsbouw Premium 52

Tijdens de Dag van de Bouw opende was ook het gerechtsgebouw in aanbouw in Breda te aanschouwen.

In het nieuwe gerechtsgebouw nemen Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. Na een centrale entree met een aantal gezamenlijke faciliteiten hebben de drie organisaties ook ieder hun eigen publieksruimtes.

De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa  33.000 m² bruto vloeroppervlakte  exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Er wordt een parkeergarage voorzien van circa 8.000 m².

Het enorme gebouw wordt gebouwd door InBalans, een samenwerkingsverband tussen drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels. Daarnaast zijn  Architekten CIE., Architectenbureau Paul de Ruiter, Sevil Peach, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Arup, Halmos, Visser & Smit Bouw en HOMIJ bij het project betrokken.
Reageer op dit artikel