Projecten

Het pand in aanbouw neemt de functie van entreegebouw over van het ontwerp van Aldo van Eyck (achtergrond). Foto: Karin van Til.

Ruimtevaartcampus Estec krijgt weer bijpassende hightech uitstraling

Het entreegebouw voor Estec dat verrijst in de duinen bij Noordwijk, is het begin van een veel ingrijpender operatie. Het project is omgeven door...

Foto: Ries van Wendel de Joode

Bouw Rotterdams golfsurfparadijs is flinke logistieke puzzel

In het hart van Rotterdam kun je straks golfsurfen en kajakken. Mobilis bouwt er een damwandkuip in de gracht. Een uitdaging op die locatie.

Foto: Tata Steel

Hoogoven IJmuiden krijgt voor de laatste keer een nieuw jasje

Hoogoven 6 van Tata Steel krijgt een grondige onderhouds- en moderniseringsbeurt. Zijn laatste, want de staalovens moeten op waterstof gaan draaien.

Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterstock

Nederlandse sloper van iconisch Camp Nou heeft over aandacht niet te klagen

Het legendarische voetbalstadion Camp Nou in Barcelona wordt in recordtempo gesloopt. Het Nederlandse Lek Sloopwerken levert een belangrijke bijdrage.

Beeld: SAWA

Houten woontoren SAWA moet ooit tot op het laatste schroefje weer uit elkaar kunnen

Een uitgekookt vloersysteem is het geheim achter de innovatieve houten woontoren SAWA in Rotterdam. Gerecycled dakgrind zorgt voor de nodige massa.

Foto: Jean Pierre Reijnen

Flexwijk Buurtschap te Veld profiteert van 'gecalculeerde risico's' en goede samenwerking

Om de wachttijden voor huurwoningen te verkorten, wordt in Eindhoven in rap tempo een tijdelijke woonwijk uit de grond gestampt.

Foto: Guido Benschop

'Poortwachter' van IJburg meer dan exclusief kasteel voor de happy view

Vinex-wijk IJburg heeft eindelijk het baken dat nog ontbrak. Met zijn forse uitkragingen boven het IJmeer fungeert het Sluishuis als architectonische...

Bouwend Nederland

Ring Groningen, A16 of toch naar de Afsluitdijk? Deze 160 bouwplaatsen openden dit...

Van stadion tot bibliotheek: iedereen mocht op de Dag van Bouw achter de hekken kijken van deelnemende bouwplaatsen. Ruim 160 projecten deden mee.

Foto: Guido Benschop

Park070: nieuwbouw bovenop parkeergarage in oude atoomschuilkelder

Nieuwbouw neerzetten op een stuk oude fundering is duurzaam, maar ook complex. Op de plek van het voormalige CBS-hoofdkantoor leverde de exercitie...

Foto: Guido Benschop

Campus Eemsdelta: schokabsorberende bouw dichtbij Loppersum

Op nog geen tien kilometer van Loppersum bouwde BAM Bouw en Techniek in een krap tijdsbestek de Campus Eemsdelta Groningen. Het complex bestaat uit...