Stikstof

Foto: Shutterstock

Eerste Kamer verklaart stikstoffonds controversieel

De Eerste Kamer wil het stikstoffonds voorlopig niet behandelen. Een meerderheid van de senatoren wil het fonds controversieel verklaren.

Foto: A27 bij Houten, een van de projecten met een budgettekort. Foto: ANP

Minister plukt ruim 2 miljard uit gepauzeerde projecten voor tegenvallers

Door het wegschuiven van geld uit stilgevallen infraprojecten wordt het lastiger deze later weer op te starten, laat minister Harbers doorschemeren.

Foto: ANP

Bouw reageert teleurgesteld op Prinsjesdag: 'Minder praten, meer doen'

Hoewel het werd gewaardeerd dat ruimtelijke problemen waren opgenomen in de troonrede, willen bouwpartijen actie zien van het demissionaire én nieuwe...

Foto: ANP

Dit leverde Prinsjesdag op voor de bouw

Het demissionaire kabinet trekt honderden miljoenen uit om problemen op de woningmarkt op te lossen, maar bezuinigt op infra.

Kamerleden bepaalden in een extra vergadering welke onderwerpen controversieel worden verklaard. Foto: ANP / Phil Nijhuis

Tweede Kamer trapt niet op rem bouwthema's

Van netcongestie tot betaalbaar wonen: Tweede Kamerleden willen de komende tijd aan de slag met de gebouwde omgeving en zetten bijna niets stil.

Foto: Shutterstock

Natuurgebieden nog gevoeliger voor stikstof dan gedacht, en dat merkt ook de bouw

Door strengere stikstofnormen gaat het nog langer duren voordat de bouw uit de stikstofcrisis komt, vrezen experts, provincies en de minister.

Circulair bouwconcept blijkt duurzame succesformule

Circulair bouwconcept blijkt duurzame succesformule

Niet alleen is het Circle-bouwsysteem vooralsnog het meest circulaire betoncasco van Nederland, maar waarschijnlijk zelfs van heel Europa. Er wordt...

Foto: Cobouw / Ad Tissink

Voorbereidingen voor renovatie Binnenhof gaan alvast van start

Terwijl de minister nog wacht op de benodigde natuurvergunning, starten volgende week voorbereidende werkzaamheden op het Binnenhof.

Porthos-project in Rotterdamse haven. Beeld: Porthos

Raad van State geeft groen licht voor Porthos, ondanks stikstofuitstoot

De natuurgebieden in de buurt van het Porthos-project zouden geen significante gevolgen ondervinden van de stikstofuitstoot, stelt de Raad van State.

Een elektrische mobiele graafmachine bij een bouwproject in Utrecht. Foto: Bram Petraeus/ ANP

Inzet elektrisch materieel maakt bouwproject hooguit 20 procent duurder

Door investeringen in laadinfrastructuur en hogere aanschafkosten is bouwen met emissievrij materieel prijziger dan werken met conventionele machines.