Alles over utiliteitsbouw

Ontmoetingscentrum Reusel staat als een 'kei op pootjes'

Ontmoetingscentrum Reusel staat als een 'kei op pootjes'

Na jaren van voorbereiding en gesprekken met toekomstige gebruikers is begonnen met de bouw van cultureel en maatschappelijk ontmoetingscentrum MFA...

Foto: Shutterstock

De Nederlandse kantoormarkt in cijfers

Hoeveel kantoren zijn er in Nederland en wat zijn de wensen van de moderne werknemer? "De grote kantoortuin is definitief verleden tijd."

De enquêtecommissie van de Haagse gemeenteraad presenteerde vrijdag 8 september haar rapport over de totstandkoming van muziekcentrum Amare. Foto: Suzanne van de Kerk.

Den Haag blijft verbolgen over houding VolkerWessels rond Amare-enquête

Haags cultuurcomplex Amare kostte de gemeente al 520 miljoen euro. Daar kan nog bijna 140 miljoen bijkomen, berekende de enquêtecommissie.

Kantoorbeleggers richten zich op de grote steden

Kantoorbeleggers richten zich op de grote steden

Het aantal transacties in de kantorenmarkt is sterk gedaald in de eerste helft van 2023. A-locaties blijven in trek bij kantoorgebruikers.

Foto: Shutterstock

'Nederland verdient een investeringsfonds voor het beter benutten van bedrijventerreinen'

In veel stedelijke regio's komt door de oprukkende woningbouw ruimte voor werken in de verdrukking. Theo Föllings pleit voor een nationaal...

Beeld: DP6 architectuurstudio

Renovatie en uitbreiding sportcentrum Eindhoven in geest van Rietveld

Het door Gerrit Rietveld ontworpen Studenten Sportcentrum (SSC) van de TU Eindhoven in Eindhoven ondergaat een flinke metamorfose. Het voldoet niet...

Foto: Eran Oppenheimer

Distributiecentra de 'lelijke eendjes' van de bouw? Dat kan anders, vindt deze architect

Een doorsnee warehouse is vierkant, grijs en kaal. Architect Diederik de Jonge wil bewijzen dat het anders kan. Groen en glooiend, bijvoorbeeld.

Foto: Shutterstock

Amsterdam laat de teugels vieren bij aanbesteding scholen

Bij de aanbesteding van scholen kiest de gemeente Amsterdam voor een nieuwe methode. En dat lijkt te werken, ook voor de betrokken bouwers.

Beeld: WTS Architecten

Zeevaartschool Vlissingen wordt mogelijk hotel

De voormalige zeevaartschool in Vlissingen moet een luxehotel worden. Na de zomer gaat de verbouwing van het rijksmonument van start.

MuWi-vloeren bestonden uit voorgespannen balken met vulblokken ertussen, die werden afgestort met een deklaag. De onderflenzen van de vulblokken zijn verdacht nadat er in mei een naar beneden kwam in een school in Rotterdam. Foto: TNO

Scholen met MuWi-vloeren onder inspectie na loskomen betonschol

Gemeenten moeten met spoed de vloeren van 'MuWi-scholen' inspecteren. Die oproep doet de minister nadat in Rotterdam een stuk vloer naar beneden kwam.