De polder Rijnenburg. Foto: Erik van ’t Woud / Hollandse Hoogte

Drie scenario's voor Rijnenburg: geen woningen, deels woningen of veel woningen

De gemeente Utrecht heeft drie scenario's uit laten werken voor de polder Rijnenburg. Volledige bebouwing is een van de opties, maar het hoogheemraadschap vreest dan voor bodemdaling en overstromingen.

Foto: Christiaan Krouwels

'Als je dan toch woningen gaat bouwen in Rijnenburg, bouw het dan ook helemaal vol'

Lange tijd was D66 tegen grootschalige woningbouw in de Utrechtse polder Rijnenburg, misschien wel de meest besproken bouwlocatie van het afgelopen jaar. Nu het nieuwe kabinet met een flinke zak geld komt, waait er ineens een ander wind. Interview met de man die misschien wel de sleutel in handen heeft. Interview met Maarten Koning, lijsttrekker van D66 in de Domstad. "Grondeigenaren, staakt het vuren tegen windturbines."

Fotograaf: Christiaan Krouwels

Grondeigenaren: 'Hoge windturbines bedreiging voor woningbouw Rijnenburg'

Ontwikkelaars en grondeigenaren willen fors investeren in woningbouw, waterberging en zelfs een tramverbinding bij Rijnenburg. Maar dan moeten de Utrechtse plannen voor windturbines van 230 meter hoog wel de prullenbak in. Dat zegt Harm Janssen, directeur Nederland bij BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. "Niemand weet hoe groot de gezondheidseffecten daarvan zijn."

Doorzagen 25 | 'BAM zware vervuiler? En Rijkswaterstaat dan?'

Doorzagen 25 | 'BAM zware vervuiler? En Rijkswaterstaat dan?'

De gemeente Utrecht is erg goed in het verspillen van geld, het ministerie van VRO zou ROV moeten heten. En waarom pakt Milieudefensie bouwbedrijf BAM aan en niet Rijkswaterstaat? Dat en meer in de nieuwste aflevering van Doorzagen. Dit keer zaagt Philip van Nieuwenhuizen, directeur en voorzitter van MKB Infra, mee. "De Lelylijn. Ga nou eerst eens goed onderzoek doen."