Modulaire woning op transport. Foto: Shutterstock/Alexgo.photography

Weinig flex aan de flexwoning

Het gaat niet goed met de flexwoning. De methode om met 'spoed' woningzoekenden aan een huis te helpen, komt maar lastig uit de startblokken. Zelfs het weggeven van subsidie lukt nauwelijks.

Foto: Shutterstock

Pijplijn woningbouw: het blijft te weinig

Na een jaar van stijgende rentes, hogere bouwkosten en vertrokken beleggers, is de woningbouw terug in rustiger vaarwater. De gewenste 100.000 woningen per jaar levert het bij lange na niet op.

Foto: Cobouw

Vraag naar kantoorgebouw met beleving neemt fors toe: 'We moeten logischer gaan nadenken'

Nederland heeft een overschot aan kantoren, maar omdat werknemers door het hybride werken andere eisen zijn gaan stellen aan hun werkplek, is gebrek aan kwaliteit een groot probleem. 

Foto: Ton Borsboom

Aantal woningen met energielabel groeit gestaag, nieuwbouw geregeld zonder

Energielabels zijn verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en dus winnen ze aan gebruik. Maar een analyse van Cobouw data & analytics laat grote omissies zien: 15% van de nieuwbouw sinds 2020 heeft geen definitief energielabel.

De Binckhorst. Foto: Suzanne van de Kerk

Analyse | Het bouwen van woningen op bedrijventerreinen wordt steeds populairder

Dit jaar wordt naar verwachting een recordaantal van bijna vijfduizend woningen opgeleverd op bedrijventerreinen. Hoewel de aantallen in de komende jaren verder oplopen, lijkt in steden als Den Haag en Amsterdam het laaghangende fruit te zijn geplukt.

Foto : ANP/ Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Analyse | 100.000 nieuwe woningen per jaar niet haalbaar

Het Kabinet Schoof houdt vast aan de bouwambitie van 100.000 nieuwe woningen per jaar. Afgezet tegen de woningbouwplannen voor de middellange termijn is dat streefaantal echter niet realistisch.