Insights

Beeld: KCAP

HOTA Utrecht: wooncomplex voor kunstenaars in wording

HOTA moet een bruisend bolwerk worden voor kunstenaars en woonstarters. Bewoners mogen zelf de programmering van de ontmoetingsruimte gaan bedenken.

Flexwoningen van Daiwa/Jan Snel in Amsterdam. Foto: Cojan van Toor

Plaatsing flexwoningen in de lift, locaties blijven een probleem

Er is genoeg geld voor de bouw van flexwoningen, maar het vinden van de juiste locaties is het grootste probleem, zeggen experts.

Beeld: Wolfshoeve beheer

Hippisch Centrum Wolfshoeve: via equiduct naar piste op eerste verdieping

Zuid-Korea heeft ze, net als onder meer China en Zwitserland: maneges met twee verdiepingen. Binnenkort is er ook een in Nederland.

Fluctuerende olieprijs daalt langzaam

Fluctuerende olieprijs daalt langzaam

De olieprijs begint voorzichtig te dalen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van adviesbureaus IGG Bouweconomie en BDB Bouw(kosten)data. De olieprijs...

Meeste nieuwbouwwoningen worden verhuurd

Meeste nieuwbouwwoningen worden verhuurd

Er staan in 2023 meer woningbouwprojecten in de pijplijn dan vorig jaar, maar toch neemt in tien van de twaalf provincies het totale aantal woningen...

Beeld: Tapperworks

Carmelietenhof: wonen waar heden en verleden elkaar ontmoeten

In de voormalige kloostertuin van de Theresiakerk in Waspik verrijzen 21 levensloopbestendige woningen. In de kerk en het klooster komen daarnaast 21...

Foto: ANP/Jeffrey Groeneweg

'Nieuwbouwproductie zal terugvallen naar 50.000 woningen per jaar'

De markt voor nieuwbouwwoningen verkeert in zwaar weer. Kopers en beleggers trekken zich terug. Het aantal bouwvergunningen daalt verder.

Beeld: KOW Architecten

Houtbouwproject Casa Vita Pijnacker: verzaagde meerpalen als gevel

Casa Vita, zo heet het natuurinclusieve houtbouwproject dat momenteel verrijst aan de Meidoornlaan in Pijnacker. Voor de gevels wordt deels gebruik...

Foto: Shutterstock

Hoe verhouden cao-lonen in de bouw zich tot die in andere sectoren?

Vakbonden willen dat werknemers in de bouw een forse salarisverhoging krijgen. Hoe staat bouwpersoneel ervoor vergeleken met andere branches?

Beeld: BAM

Sociale huurwoningen in Zeeheldenbuurt Barendrecht van hout

BAM Wonen bouwt 99 sociale huurwoningen in Barendrecht. Het bedrijf maakt onder meer gebruik van zijn innovatieve houten woningconcept.