Foto: Shutterstock

Honderden werkgevers in de bouw moeten nog gegevens coronasteun doorgeven

Bijna vierhonderd bedrijven in de bouw die coronasteun kregen, hadden hun definitieve omzetverlies op de dag van de deadline nog niet doorgegeven aan het UWV. Dat blijkt uit cijfers die Cobouw bij het UWV heeft opgevraagd. Bedrijven hebben tot vandaag, 22 februari, om de gegevens op te sturen.

Een maatschappelijke transitie heeft geen CEO

Een maatschappelijke transitie heeft geen CEO

Hybride werken zie ik als onze weg voorwaarts: minder files en beter voor het milieu, de werk-privébalans en onze veiligheid. Ik werk er hard aan om dit te implementeren in ons bedrijf, want ik geloof er echt in. Daarom steek ik veel energie en tijd in het faciliteren hiervan, met behoud van onze sociale cohesie en cultuur.

Podcast Doorzagen | Infrabouwer met boerengenen:  'Stikstof is tikkende tijdbom'

Podcast Doorzagen | Infrabouwer met boerengenen: 'Stikstof is tikkende tijdbom'

"Bouwers en boeren hebben elkaar nodig." Dat zegt Jan Huijbers, directeur bij waterbouwer Van den Herik in de nieuwste aflevering van de podcast Doorzagen. Openhartig én hoopvol gesprek over bouwen in Mali, Rijkswaterstaat en de VIA15, over zijn kippen, over 'domme' bouwers, over protesteren op het Malieveld - de meest droevige dag uit zijn leven - biobased bouwen en boeren én stikstof dus. Een tikkende tijdbom, volgens deze bouwer met boerengenen: "De dealflow blijft uit, de bestemming is onduidelijk. Dat is zorgelijk."

Het cement bewaken

Het cement bewaken

Als corona ons iets heeft opgeleverd dan is het wel dat hybride werken tegenwoordig het nieuwe normaal is. Ook wij hebben het volledig omarmd.

Lennard Heij en Jean Luc Beguin. Foto: Christiaan Krouwels

RWS en infrasector sparren over aanbesteden en contracten: "Het schuurt, maar dat mag ook"

Ruim twee jaar geleden schoven marktpartijen, brancheverenigingen en Rijkswaterstaat aan tafel om de coronacrisis het hoofd te bieden en aanbestedingen, contracten en projecten in de infrasector gezonder te maken. Wat is ervan terechtgekomen? "Dankzij de coronapandemie is de Taskforce Infra sneller effectief geworden."

Onmacht

Onmacht

Al Sinds 2020 is corona wereldwijd top of mind en hebben we snel moeten schakelen om een nieuwe, veilige werkelijkheid te vinden. Bij TAUW omarmden we razendsnel online werken en werkten we net als iedereen zo min mogelijk op kantoor.

Jan de Ruiter (m) en Alfred Vos (r). Foto: Eran Oppenheimer

VolkerWessels vreest verdere verstoring supply chain door Oekraïne-oorlog

De oorlog in Oekraïne heeft net als de coronapandemie grote impact op de toeleverende industrie en daarmee op heel veel bouwprojecten, zien VolkerWessels-bestuurders Jan de Ruiter en Alfred Vos. "Dit moet niet veel langer duren, anders wordt 2022 voor veel partijen in de bouwsector een zeer uitdagend jaar."

Stikstof zorgt voor omzetdaling VolkerWessels, desondanks fors meer winst

Stikstof zorgt voor omzetdaling VolkerWessels, desondanks fors meer winst

VolkerWessels heeft vorig jaar een omzet van 6,2 miljard euro behaald, 4 procent minder dan in 2020. Belangrijkste oorzaak van de daling is de stikstofproblematiek op de Nederlandse inframarkt. De winst van het bouwconcern werd niet getroffen, die steeg naar 165 miljoen euro.

Mail uit Kiev

Mail uit Kiev

Dit ongewone bericht ontvingen we op donderdagochtend 24 februari: "Now Ukraine is under attack by Russia. Kyiv woke up at 5 in the morning when Russian army started bombing suburbs and it's continuing. Now all works on the project stopped, we believe the situation will be better in the nearest future, but who knows Putin's plans.''

Overbodige QR-code

Overbodige QR-code

De Quick Response code is een tweedimensionale streepjescode die begin jaren '90 is ontwikkeld in Japan. De meerwaarde van de QR-code is dat het in twee richtingen gecodeerd is, in tegenstelling tot de streepjescode. Hierdoor kan men redundantie inbouwen. Een beschadigde of onvolledige QR-code kan toch nog foutloos worden gelezen door deze vorm van 'dubbeling' van informatie.