Henk Herremans: 'Niet langer alles doen voor iedereen'
Na een aantal mindere jaren gaat het de A.Hak Groep weer voor de wind. Onder meer de energie- en watertransitie spelen de ondergrondse infrabouwer in de kaart.
Na een aantal mindere jaren gaat het de A.Hak Groep weer voor de wind. Onder meer de energie- en watertransitie spelen de ondergrondse infrabouwer in de kaart.
Op nummer 23 van de Cobouw50 van dit jaar: A.Hak Groep.
Waterstofaggregaten leveren in Bergen op Zoom stroom voor een emissieloze boring. Tennet kan zo door met een project dat stillag door stikstofhinder.
Negen topmannen van Cobouw50-bedrijven namen afgelopen jaar afscheid. Vaak met stille trom. "Old soldiers never die, they simply fade away." Hun opvolgers zijn in alle gevallen (jonge) mannen.
De rechtbank in Assen heeft twee windmolenactivisten veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Die straf kregen zij voor het versturen van dreigbrieven aan betrokkenen bij de bouw van twee windparken in Groningen en Drenthe. De rechtbank vindt dwang en poging tot dwang bewezen.
Er is een vierde dreigbrief opgedoken bij een bouwer van het windmolenpark Drentse Monden Oostermoer. Hoofdaannemer A.Hak uit het Gelderse Tricht bevestigde maandag dat de brief is ontvangen en dat er aangifte is gedaan bij de politie. Het Dagblad van het Noorden heeft een kopie van de brief in handen.
De eigenaren van leidingbouwer A. Hak worden officieel verdacht van het witwassen van 1,2 miljard dollar. Het gaat om Willem van G. en zijn zoon en dochter die tot voor kort in de leiding zaten van het bedrijf. De drie zouden facturen verdubbeld hebben en daar 10 miljoen dollar voor terug hebben gekregen.
Douwe Mink en Theo Breugem moesten met lede ogen aanzien hoe hun kindje, kabel- en leidinglegger KEG Infra, onlangs failliet werd verklaard. Dat grootaandeelhouder A.Hak de schuld van de ondergang volledig bij hen neerlegt, doet ze niet alleen pijn, ze vinden het ook ronduit belachelijk. In een interview met Cobouw doen zij hun verhaal. "Keiharde saneerders, dat zijn het."
Kabel- en leidinglegger KEG Infra is door de rechtbank failliet verklaard. Achter de schermen werkt moederbedrijf A.Hak samen met de curator aan een doorstart.
De onrust binnen A.Hak houdt aan. Topman Iain Light stapt, amper een jaar na zijn aanstelling, alweer op. Grootaandeelhouders Marco van Geenhuizen en zijn zus Mariska treden bovendien tijdelijk terug als commissarissen van het leidingbouwbedrijf.