partner nieuws

bouwhuysch groeit door nieuwe aanpak traineeships in de civiele techniek

infra 1831

Het traineeship is al een aantal jaren een populaire stap onder afgestudeerden en young professionals. Het is ideaal om op meerdere werkvelden en afdelingen rond te kijken en dan pas jouw carrière meer richting te geven. Echter vertelt Kees Dekker, partner bij bouwhuysch, zijn de meeste traineeships al vastomlijnd en weinig flexibel. Hier moest verandering in komen. De civiele techniek is een dynamische branche die continue verandert en groeit. bouwhuysch, een niche speler in de civiele techniek, is hun traineeship hierop gaan aanpassen en behalen hiermee succes bij de top 10 aannemers en ingenieursbureaus.

bouwhuysch groeit door nieuwe aanpak traineeships in de civiele techniek

Wie is bouwhuysch

bouwhuysch levert op basis van werving en selectie zware projectmanagers en ‘project’ directeuren bij overheden, ingenieursbureau, aannemers en de grote infraprojecten. Denk hierbij aan Prorail, Arcadis, Bam, Dura Vermeer en projecten als Zuidasdok en SAA. Daarnaast heeft bouwhuysch 100 civieltechnische ingenieurs vast in dienst die worden ingezet voor adviesdiensten bij bovenstaande partijen. En recentelijk is er een sterke groei van zzp’ers die via het netwerk van bouwhuysch een eerste opdracht vinden.

De weg van starter naar professional

Het traineeship is een soort heiligdom onder afgestudeerden. Je weet in grote lijnen wel wat je wilt maar vindt het spannend om dat te gieten in een startersfunctie. Het succes van je loopbaan bepaal je in de eerste 5 jaar van je carrière. Met de start van een traineeship hoef je niet meteen te kiezen.Het is een hele gezonde manier om eens goed na te denken voordat je de eerste stappen in je carrière zet”, vertelt Kees Dekker. Stel jezelf vragen als “wat wil ik bereiken over 3 jaar?”, “wil ik in mijn kwaliteiten excelleren of wil ik juist mijn zwakke kant verder ontwikkelen?”. En zelfs na een paar jaar werkervaring kun je erachter komen dat je op de verkeerde plek zit en liever een switch maakt. Met het juiste traineeship kun je nu de basis leggen voor de rest van jouw carrière.

Op maat gemaakt traineeship

bouwhuysch wil zich als klankbord voor de kandidaat opstellen. Door een transparante driehoeksverhouding met opdrachtgever en kandidaat creëert bouwhuysch de ruimte om een traineeship op maat te ontwikkelen. De vaste indeling van vier keer een half jaar op ontwerp, projectcoördinatie, realisatie en projectmanagement vult bouwhuysch een stuk flexibeler in. Bij de ene kandidaat ligt de nadruk meer op de ontwikkeling van assertiviteit en weerbaarheid terwijl de andere trainee zich meer wilt focussen op contract en procesmanagement. Bij bouwhuysch is iedere trainee een persoonlijke starter met de bijbehorende aandacht. Je kunt ieder moment beginnen met een traineeship en de invulling van de vier trajecten is niet in beton gegoten. Dynamiek en snel schakelen zijn belangrijk bij bouwhuysch. Een bilateraal gesprek om de trainee op de juiste werkinhoudelijke plek te krijgen, hoeft niet zo zwaar te zijn, aldus Mark Peters, partner bij bouwhuysch. “Dit kan ook op vrijdagmiddag tijdens de lunch.”

Persoonlijke coaching

bouwhuysch gaat nog een stap verder in de persoonlijke begeleiding van zijn trainees. De civieltechnische wereld is aan verandering onderhevig, net als de mens. Wie is nog dezelfde persoon als 6 jaar geleden? Je wilt groeien en stappen vooruit zetten. Bij bouwhuysch krijgt iedere trainee persoonlijke coaching met behulp van Insights door geaccrediteerd practitioner en partner van bouwhuysch, Michel Pieters. Met Insights ga je naar binnen bij jezelf. Waarom doe je wat je doet? Waar ligt je kracht en hoe kan je die kracht bij anderen herkennen. Een ontzettend belangrijke tool om jezelf te leren kennen wat zowel in jouw carrière alsmede in je privéleven onmisbaar is.

Succes met trainees

De nieuwe aanpak van de traineeships werpt zijn vruchten af bij bouwhuysch. De resultaten bij klanten als Boskalis, Dura Vermeer en KWS liegen er niet om. Het is de kunst om een traineeship om te gooien als de kandidaat daar om vraagt, aldus Kees Dekker. Op dit moment levert bouwhuysch trainees aan Rijkswaterstaat, Prorail, Arcadis, Sweco en Bam maar ook zitten er trainees op grote projecten zoals Sluis Ijmuiden, Zuidas Dok, SAA en de Rotterdamse baan.

Heb je interesse in de traineeships van bouwhuysch? Schrijf je in op de website of bel bouwhuysch op 020 2213941.

Reageer op dit artikel