partner nieuws

Case doet aan kunstige camouflage

infra 393

Is het een hond of paard wellicht dat hier wordt uitgebeeld? Het is in ieder geval een Case CX80C graafmachine op rups daar onder die camouflage. De in Noord-Italië gevestigde machinefabrikant Case heeft de machine uitgeleend aan een jonge kunstenaar, Hilario Isola, om er tijdens kunstfair Artissima 2016 een kunstwerk mee te maken. De titel […]

Case doet aan kunstige camouflage

Is het een hond of paard wellicht dat hier wordt uitgebeeld? Het is in ieder geval een Case CX80C graafmachine op rups daar onder die camouflage. De in Noord-Italië gevestigde machinefabrikant Case heeft de machine uitgeleend aan een jonge kunstenaar, Hilario Isola, om er tijdens kunstfair Artissima 2016 een kunstwerk mee te maken.

De titel is ‘Landschap met brug en nadenkende man’, waarbij we mogen aannemen dat het Hilario zelf is die we op de foto zien. Het camouflagedoek is op zijn beurt weer een soort kunstwerk waarin de moderne tijd en de geschiedenis samenkomen. Het doek is namelijk gebaseerd op schilderingen van de Piedmontese kunstschilder Piero Bagetti en die leefde van 1764 tot 1831.

Unesco-project
Het werk van Isola heeft niet zonder reden van alles te maken met camouflage. Hij neemt dan ook deel aan een bijzonder project in de regio Piemonte. Daar wordt ‘verhullende kunst’ ingezet om gebouwen die in verval zijn of worden gerenoveerd een natuurlijker aanblik te geven. Het Unesco-project wil de schoonheid van het landschap behouden en tegelijkertijd een nieuw artistiek erfgoed creëren dat de gehele gemeenschap ten goede komt.
Artissima is één van de grote kunstbeurzen in Italië. Zo’n 200 galleries van over de gehele wereld waren begin november present in Turijn.

Midi/minigraver
Voor de materieelliefhebbers onder ons: de graafmachine werd in 2013 gepresenteerd op de Bauma in Munchen. Het is een circa 8500 kilogram wegende mini/midigraver met een motorvermogen van 41,2 kW (55,2 pk).
 

Reageer op dit artikel