partner nieuws

Alliance Tire Group mikt meer dan ooit op Europese markt

infra 14

Dat de Alliance Tire Group (ATG) meer dan ooit en zeker in Europa op banden voor de constructiesector en industrie mikt, heeft zeker een reden. Het gaat minder in de agrarische sector terwijl de constructiewereld in de groeistand staat. ATG heeft zich een fors doel gesteld. De afgelopen jaren ging het wat minder goed in […]

Alliance Tire Group mikt meer dan ooit op Europese markt

Dat de Alliance Tire Group (ATG) meer dan ooit en zeker in Europa op banden voor de constructiesector en industrie mikt, heeft zeker een reden. Het gaat minder in de agrarische sector terwijl de constructiewereld in de groeistand staat. ATG heeft zich een fors doel gesteld.

De afgelopen jaren ging het wat minder goed in de agarische bandensector en volgens Ole Baek, hoofd markting bij ATG Europe (tweede van links op de foto), is die markt nu aan het stabiliseren. Ondertussen kende 2014 voor ATG al een goede start in de constructiesector, groeiden daar de verkopen fors in 2015 en wordt een verdere groei voorzien voor dit en volgend jaar. Die groei is nodig aangezien ATG zich bij de OTR-banden een fors doel heeft gesteld: verdubbeling van het aantal verkochte banden in tien jaar tijd. Een periode die al in 2020 afloopt.

Belangrijke bandenseries
Belangrijke Galaxy bandenseries om dat te bereiken zijn de Beefy Baby voor schrankladers, de Dual Master 506 voor graafmachines, de Yardmaster voor vorkheftrucks, de Hulk voor wielladers en de Garden Pro voor hoveniersmachines.

Oorspronkelijk uit VS
Worden voor 2017 heel wat nieuwe en aangepaste banden aangekondigd, ook dit jaar werden al enkele nieuwelingen toegevoegd, zoals de Hulk Skiddo Mighty Mow voor schrankladers en de MPC Jumbo Hulk voor wielladers. Sommige van die voor ons doen erg ‘populaire’ benamingen doen beseffen, dat de Galaxy bandenserie oorspronkelijk uit rodeoland de Verenigde Staten komt.

 

Reageer op dit artikel