partner nieuws

Het is een heel mooi jaar voor Riwal

infra 147

Twee belangrijke prijzen heeft Riwal dit jaar binnengehaald. Zo werd enkele weken geleden bekend dat de materieelverhuurder is uitgeroepen tot nationaal kampioen in de European Business Awards. Eerder dit jaar won Riwal al de Large Rental Company of the Year 2016 Award. Riwal is in de European Business Awards (EBA) uitgeroepen tot Nederlands Nationaal Kampioen […]

Het is een heel mooi jaar voor Riwal

Twee belangrijke prijzen heeft Riwal dit jaar binnengehaald. Zo werd enkele weken geleden bekend dat de materieelverhuurder is uitgeroepen tot nationaal kampioen in de European Business Awards. Eerder dit jaar won Riwal al de Large Rental Company of the Year 2016 Award.

Riwal is in de European Business Awards (EBA) uitgeroepen tot Nederlands Nationaal Kampioen voor bedrijven met een omzet boven de € 150 miljoen. De EBA is een grote zakelijke competitie, opgezet om bedrijfsuitmuntendheid en best practices te vieren in het Europese bedrijfsleven. Riwal gaat nu door naar de tweede fase van de wedstrijd: een publieke stemronde (www.businessawardseurope.com) en een video.

EBA kernwaarden
Adrian Tripp, CEO van de European Business Awards, feliciteert Riwal met de nominatie om Nederland te vertegenwoordigen als nationaal kampioen. ”Ze staan centraal in het succes van Europa’s sterke zakenwereld en de EBA kernwaarden (innovatie, ethiek en succes) komen sterk naar voren.”
In de tweede ronde moeten de nationaal kampioenen een video presenteren die hun unieke bedrijfsverhaal vertelt en het zakelijk succes verklaard. De onafhankelijke jury zal de beste bedrijven belonen met de titel ‘Ruban d’Honneur’. Deze bedrijven gaan tevens door naar de Gala Finale in 2017.

Large Rental Company
Innovaties, een groeiende omzet, nieuwe vestigingen en een besturingssysteem The Riwal Way waren voor de jury reden om Riwal uit te roepen tot ‘Large Rental Company of the Year 2016’ De door het Engelse tijdschrift International Rental News en de European Rental Association (ERA) georganiseerde prijsuitreiking vond plaats in Stockholm. Er waren in totaal zes categorieën waaraan een award werd toegekend, waaronder die voor Large Rental Company of the Year.

Innovatief bedrijf
De jury verklaarde: 2015 was een belangrijk jaar voor Riwal. Zo werd het nieuwe lean besturingssysteem The Riwal Way uitgerold over de gehele organisatie, steeg de omzet met 13 procent terwijl de vloot slechts 4 procent groter was en steeg de EBITDA winst met maar liefst 22 procent. Daarnaast was Riwal actief op het gebied van innovatie. Er is een online klant portaal ontwikkeld en er zijn hoogwerkers omgebouwd tot elektrische machines. Tot slot opende Riwal nieuwe vestigingen in België, Denemarken, Zweden, India en Kazachstan. Riwal investeert voortdurend in nieuwe machines, waardoor de vloot gemiddeld vier jaar jong blijft en enkel uit kwaliteitsmerken bestaat. Alleen in 2015 en 2016 werden meer dan 900 machines vervangen.
Meer info: www.riwal.nl.

Reageer op dit artikel