nieuws

Timelapse | ProRail en Dura Vermeer ronden grootste spoortraject 2019 af

infra 1705

Timelapse | ProRail en Dura Vermeer ronden grootste spoortraject 2019 af

Spoorbeheerder ProRail heeft zondag de grootschalige werkzaamheden aan het spoor van station Naarden-Bussum afgerond. Slechts 23 dagen hadden opdrachtgever en aannemer Dura Vermeer om het grootste spoortraject van 2019 af te ronden.

Er werd drie weken lang dacht en nacht door gewerkt. Het was net een militaire organisatie, zo beschreef projectmanager Marco Kool van Dura Vermeer  het al eerder. Er werden sporen, seinen, wissels en bovenleidingen verwijderd of vervangen.

Geluidsschermen, perronvloer

Ook in de rest van de omgeving werd hard gewerkt. Bij het Naardermeer werd een onderdoorgang gemaakt voor wandelaars en fietsers, voor dieren zijn faunapassages onder het spoor gebouwd. Bij Diemen werden nieuwe geluidsschermen aangelegd. Dat station kreeg ook een nieuwe perronvloer.

Zwarte zaterdag op het spoor

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de klussen volgens planning verlopen, waardoor ProRail vandaag weer kan rijden volgens de normale dienstregeling. ProRail is daar erg blij mee, want 26 augustus wordt gezien als zwarte zaterdag op het spoor.

Timelapse

Reageer op dit artikel