nieuws

Update: Oplevering nieuwe terminal Schiphol bijna drie jaar later

infra 1491

Update: Oplevering nieuwe terminal Schiphol bijna drie jaar later

De vertraging van de bouw van de nieuwe terminal op Schiphol bedraagt zo’n drie jaar. Niet in 2023, zoals oorspronkelijk het plan was, maar in 2026 wordt deze volgens een informatiedocument voor aannemers, in gebruik genomen.

Dit meldt De Telegraaf. Vorige week zei Schiphol tijdens een projectbezoek aan de A-Pier al tegen Cobouw dat het project later van start zou gaan, maar een datum wilde het bedrijf toen niet geven. Wel werd beweerd dat de datum van in gebruik name, niet ver van de oorspronkelijke planning af zou liggen.

Oplevering in herfst 2025

In het document staat dat het de bedoeling is dat de terminal in de herfst van 2025 opgeleverd gaat worden. Omdat het gebruikelijk is dat er nog een paar weken overheen gaan voor testen, concludeert De Telegraaf dat de opening niet voor 2026 plaatsvindt.

De bouw van de A-Pier, die al in volle gang is, is ook vertraagd. Eigenlijk had deze eind dit jaar af moet zijn, nu is de planning december 2020.

Reageer op dit artikel