nieuws

Blom van Rijkswaterstaat: ‘Weginspecteurs lijken vogelvrij’

infra 827

Blom van Rijkswaterstaat: ‘Weginspecteurs lijken vogelvrij’
UTRECHT - Rijkswaterstaat Marktdag 2018; openingswoord door Michele Blom.

Michèle Blom van Rijkswaterstaat (RWS) maakt zich grote zorgen over de agressie van weggebruikers tegen weginspecteurs. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

In een gesprek met de krant luidt de directeur-generaal van RWS de noodklok. “Ik zoek nooit de publiciteit, maar nu maak ik een uitzondering en vraag het publiek hun gedrag aan te passen. Het is onacceptabel dat de mensen die ervoor zorgen dat wij zoveel mogelijk kunnen doorrijden het mikpunt van agressie worden.”

Ondanks hogere straffen, camera’s langs de weg en campagnes krijgt niet alleen driekwart bijna dagelijks te maken met scheldkanonnades of opgestoken middelvingers, ook komt ernstig fysiek geweld voor.

De eerste maanden van dit jaar zijn er al elf fysieke confrontaties geweest

De eerste maanden van dit jaar zijn er al elf fysieke confrontaties geweest, terwijl het aantal scheldkanonnades en bespugingen en intimidaties volgens Blom niet meer te tellen is. Daarnaast waren er ook nog 22 aanrijdingen van dienstauto’s en bots/pijlwagens van RWS.

Overigens meldt Blom dat dit jaar alleen al 1.684 bekeuringen zijn uitgedeeld. In 2018 waren er dat over een heel jaar in totaal 1729.

Meer over Rijkswaterstaat:

Meer over Rijkswaterstaat:

Reageer op dit artikel