nieuws

Ernstig ongeval RijnlandRoute: ‘ankerplaat in startschacht schoot onverwachts los’

infra 4760

Ernstig ongeval RijnlandRoute: ‘ankerplaat in startschacht schoot onverwachts los’
Illustratie van de toekomstige tunnel

Bij werkzaamheden aan de tunnel van de Rijnlandroute is gisteren een bouwvakker zwaar gewond geraakt. Dat meldt de combinatie Comol5.

Het ongeval vond aan het einde van de middag plaats. Tijdens werkzaamheden aan de toekomstige tunnel, ter hoogte van recreatiegebied Vlietland, ging het mis.

“In de startschacht zijn verankeringsplaten aangebracht om het mogelijk te maken de tunnelboormachine tijdens de opbouw te kunnen verplaatsen. Bij deze werkzaamheden is een ankerplaat onverwachts losgeschoten, die de medewerker heeft geraakt. De medewerker is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd”, licht de aannemerscombinatie toe.

Het ongeval heeft grote impact op de medewerkers, schrijven de bouwers. De exacte toedracht wordt nog onderzocht door de Inspectie SZW.

“Onze eerste zorg gaat op dit moment uit naar de medewerker en zijn familie. Zowel de familie als de collega’s krijgen persoonlijke professionele ondersteuning.”

Diameter

De boortunnel (2245 meter lang) is een belangrijk deel in het project. Het is de bedoeling dat het boren (ongeveer 30 meter onder de grond) in juni begint. De tunnelboormachine heeft een diameter van bijna 11 meter.

Comol5 is aangesloten bij Bewuste Bouwers, een stichting die veilig werken op allerlei manieren stimuleert. In een interview met Cobouw waarschuwde Anneke Witte, directeur van Bewuste Bouwers dat de maatschappij teveel vraagt van de sector. “Er heerst stress.”

Hoe het op dit moment met de medewerker gaat, is onduidelijk.

Boorproces

Onderstaande animatiefilm geeft uitleg over het boorproces. Bron www.comol5.nl

 

Reageer op dit artikel