Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Opnieuw vertraging project Zuidasdok: dakdeel later op zijn plek geschoven

infra 2216

Opnieuw vertraging project Zuidasdok: dakdeel later op zijn plek geschoven
Foto: Ingrid Koenen

De werkzaamheden aan het Zuidasdok in Amsterdam hebben opnieuw vertraging opgelopen. De planning voor de eerste werkzaamheden, waarvoor een deel van de A10 vijf weekenden dicht moet, lopen na drie weekenden al zo ver achter op schema dat de planning niet meer wordt gehaald.

Dat meldt de Amsterdamse zender AT5. Een woordvoerder van Zuidasdok bevestigt dat het inschuiven van het dakdeel niet in het weekeinde van 8 juni zal plaatsvinden, zoals de aanvankelijk de bedoeling was. “We moeten een nieuwe datum prikken. Dit jaar zouden er nog een aantal weekenden met buitendienststellingen aan komen. Het is een puzzel om te kijken of we deze klus dan nog in een van die weekenden kunnen doen”, aldus de zegsvrouw.

In de afgelopen weekenden, waarin ook het trein- en metrovervoer werd stilgelegd, werden grote funderingspalen de grond in geschroefd. In het laatste weekend zou dan een dakdeel van 3 miljoen kilo op die palen onder het spoor worden geschoven. In het eerste weekend werd al vertraging opgelopen en ook afgelopen weekeinde werd de planning niet gehaald.

De vertraging hoeft overigens niet door te werken in het hele project. “Dit waren werkzaamheden die juist wat los stonden en daarom naar voren waren gehaald”, zegt de woordvoerster. “Als we die op een later moment afronden hoeft dat geen probleem te zijn.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels