nieuws

Galecopperbrug (A12) weer dicht voor onderhoud: voegen en opleggingen moeten vervangen

infra 1793

Galecopperbrug (A12) weer dicht voor onderhoud: voegen en opleggingen moeten vervangen

Een cruciale A12-verbinding, de Galecopperbrug bij Utrecht, gaat dit najaar dicht voor onderhoud. Dit keer worden de voegovergangen en opleggingen vervangen. Tussen 2013 en 2015 werd het kunstwerk over het Amsterdam-Rijnkanaal al grondig gerenoveerd.

Veilig weggebruik. Daar draait het ook om bij het onderhoud aan de Galecopperbrug, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Dit najaar is het zover.

De brug is niet zo heel lang geleden grondig gerenoveerd. Toen werd het kunstwerk versterkt en opgevijzeld. In 2015 werd die opknapbeurt opgeleverd.

Waarom de brug alweer wordt verspijkerd, is niet helemaal duidelijk. “Maar de werkzaamheden volgen uit de eerdere renovatie van de brug”, aldus de minister.

Niet de hele verbinding gaat dicht. Eerst is de zuidelijke brug aan de beurt. “De vervangingen op de noordelijke brug kunnen later in de tijd worden uitgevoerd en worden gecombineerd met de werkzaamheden van het project Ring Utrecht”, legt de minister uit.

Richting Arnhem

Dan wordt de brug verbreed, worden tuien vervangen en komen er geluidsschermen. Zover is het nog niet. Die aanbesteding vindt eind 2020 plaats.

Eerst dus dit najaar, het zuidelijke deel, richting Arnhem. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer 20 minuten. Bij de vorige renovatie bleef een verkeerschaos uit.

Reageer op dit artikel