nieuws

N34 voorlopig terrein van archeologen: BAM moet wachten

infra 2174

N34 voorlopig terrein van archeologen: BAM moet wachten
Opgraving langs de N34. Fototo's: Provincie Drenthe

De verdubbeling van de N34 levert een schat aan archeologische vondsten op. Bij het dorp Dalen bij Coevorden zijn resten van boerderijen uit de Romeinse tijd en middeleeuwen gevonden. Bouwer BAM moet voorlopig wachten.

De gemeente Coevorden meldt dat de vondsten op het tracé van de N34 worden onderzocht om een beter beeld te krijgen van de wijze waarop de mensen vroeger leefden in de buurt van het huidige Dalen. Dat ligt ten noorden van de stad Coevorden.

Paalsporen

BAM gaat de provinciale weg verdubbelen

De archeologische resten zijn gevonden langs de provinciale weg. De N34 tussen Coevorden en Emmen wordt verdubbeld. Archeologen denken dat er nog meer waardevolle resten liggen langs het wegtracé. Daarom gaat het archeologisch onderzoek voorlopig door.

Tot nog toe zijn sporen uit de prehistorie en middeleeuwen gevonden. Het gaat vooral om paalsporen van onder andere boerderijen, opslagschuurtjes, (erf)greppels, aardewerk scherven en vuursteen van vele honderden jaren oud.

Gunning N34 aangevochten

De bouwers zullen nog even moeten wachten voordat zij aan de slag mogen met de verdubbeling van de provinciale weg. BAM Infra heeft de opdracht van ruim 40 miljoen euro gekregen van de provincie Drenthe. Begin dit jaar vocht KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort de gunning aan. Zonder succes. De rechter zag geen enkele reden om in te grijpen en BAM houdt de klus.

Reageer op dit artikel