nieuws

Hardrijders op de bon bij wegwerk Boskalis en Van Gelder op A2 Utrecht

infra Premium 2511

Hardrijders op de bon bij wegwerk Boskalis en Van Gelder op A2 Utrecht

De politie controleert extra op hardrijders tijdens het nacht- en weekendwerk bij de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De wegwerkers van Boskalis en Van Gelder zijn komende maanden druk met asfalteren, waardoor een snelheidsbeperking geldt voor de andere rijstroken.  

Komende nacht, maandag 8 april beginnen de wegenbouwers in opdracht van Rijkswaterstaat met het groot onderhoud aan de snelweg. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond.

Het asfalt op het traject Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Voor de klus is ruim 40 miljoen euro uitgetrokken. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarnaast herstellen de wegenbouwers de  oneffenheden in het wegdek, voert onderhoud uit aan asfaltverhardingen en worden voegovergangen vervangen.

Naast het nachtwerk, wordt van 10 mei ook negen weekenden doorgewerkt. Ook dan blijven er rijstroken beschikbaar voor het autoverkeer. De politie gaat wel extra controleren op snelheid om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen. Recent hebben meerdere ongelukken plaatsgehad met wegwerkers.

Reageer op dit artikel