nieuws

Boskalis/Van Gelder inspecteren alvast voegovergangen A2 Utrecht

infra 1734

Boskalis/Van Gelder inspecteren alvast voegovergangen A2 Utrecht

De combinatie Boskalis-Van Gelder is afgelopen nacht begonnen met het inspecteren van alle voegovergangen van de viaducten in de snelweg A2 bij Vinkeveen en Breukelen. De onderzoeken zijn nodig als voorbereiding op het groot onderhoud bij de Leidsche Rijntunnel vanaf april.

De inspecties vinden tot en met dinsdag 5 maart plaats in de nachtelijke uren. De bouwers onderzoeken de staat van de voegovergangen van de viaducten in de A2 over de Geuzensloot in Nieuwer Ter Aa en over de Groote Heicop in Breukelen.

Kunnen de voegovergangen nog een ronde mee?

Voegovergangen zorgen bij warm weer ervoor dat viaducten uit kunnen zetten. Daardoor ontstaat er geen schade aan de constructie en het asfalt. Net als het asfalt moeten ook voegovergangen met enige regelmaat vervangen worden.

Het onderzoek naar de staat van de voegovergangen is nodig ter voorbereiding van het groot onderhoud dat maandag 8 april 2019 van start gaat op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De bouwcombinatie kreeg het d&c-contract eind vorig jaar gegund, een opdracht waar Rijkswaterstaat bijna 40 miljoen euro voor opzij heeft gezet.

Veel nacht- en weekendwerk

Dit onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van de zoab-deklaag en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Deze werkzaamheden worden grotendeels ’s nachts en tijdens weekenden tussen mei en september 2019 uitgevoerd.

Reageer op dit artikel