nieuws

Vermeulen wint asfaltcontract snelwegen Zuid Holland: ‘Winnen lukt niet zomaar’

infra Premium 2725

Vermeulen wint asfaltcontract snelwegen Zuid Holland: ‘Winnen lukt niet zomaar’

De grote aannemers hadden dit keer het nakijken. De middelgrote infra-bouwer Vermeulen Groep pakt het Rijkswaterstaat-contract voor groot variabel onderhoud in Zuid Holland. “Dat is komend half jaar ruim 100.000 ton asfalt.”

De tenderfase voor het BVP-contract ging gepaard met 1040 pakken koffie, tien strips paracetamol maar ook twee keer het cijfer 10 voor het kansen- en risico dossier.

Directeur Zwiep Vermeulen van het gelijknamige familiebedrijf staat te glunderen bij de ondertekening van het contract met Rijkswaterstaat op de Infratech. “We bestaan 45 jaar en werken al 43 jaar voor Rijkswaterstaat.” Vaak zijn dat kleine klussen, maar nu ook het groot onderhoud.

Oud asfalt hergebruikt

Het bedrijf zal komend jaar vol aan de bak moeten op de Zuid Hollandse snelwegen. Eind dit jaar moeten alle werkzaamheden alweer zijn afgerond. Veertien keer zal daarbij de snelweg een weekend lang volledig worden afgesloten om 31 kilometer asfalt te kunnen vervangen. Daarbij horen ook 152 kilometer wegmarkeringen en 360 meter voegovergangen.

Het bedrijf verwacht 55.000 ton asfalt nodig te hebben voor het groot onderhoud en denkt 50.000 ton freesasfalt af te voeren. Het bedrijf is van plan het afgeschreven  asfalt zal elders worden hergebruikt in de onderlagen.

 “Winnen gaat niet vanzelf”

Voor enkele grote afsluitingen verwacht Vermeulen 250 tot 300 mensen in te zetten. “Personeelstekort? Nee, hoor dat gaat zeker lukken.” Vermeulen behaalde in het verleden meerdere keren het cijfer 9 bij prestatiemetingen. “Mooie cijfers helpen om je mensen te motiveren. We vragen soms best veel van onze medewerkers. Ons bedrijf staat met beide voeten op de grond en houdt van aanpakken.”

Vermeulen tekent bij voorkeur in op BVP-contracten, omdat daar betere kansen liggen onderscheid te maken ten opzichte van de vijf concurrenten. “Winnen gaat niet vanzelf.”

Het prestatiecontract heeft een waarde van 9,2 miljoen euro. Rijkswaterstaat selecteert de bouwers voor groot variabel onderhoud steeds vaker via Best Value Procurement waarbij de beste partij de opdracht krijgt. Het cijfer 10 wordt daarbij niet vaak uitgedeeld, weet portfoliomanager Adri de Groot van Rijkswaterstaat. “Dat geeft vertrouwen.”

Reageer op dit artikel