nieuws

BAM, Heijmans en VolkerWessels krijgen 3 miljard euro omzet aan onderhoud Schiphol

infra Premium 3950

BAM, Heijmans en VolkerWessels krijgen 3 miljard euro omzet aan onderhoud Schiphol

Bouwbedrijven BAM, Heijmans en VolkerWessels hebben definitief langlopende onderhoudsopdrachten van luchthaven Schiphol gekregen. Met de deals, die een looptijd van maximaal negen jaar hebben, is tussen de 2,5 miljard en 3,5 miljard euro gemoeid.

De ondernemingen waren in augustus als voorkeurskandidaten aangewezen en hebben in de afgelopen periode hun plannen verder uitgewerkt. Alle prestatiecontracten zijn op basis van Best Value Procurement gegund. De bouwbedrijven committeren zich aan doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, optimaal asset-rendement, excellente organisatie, innovatie en digitalisering. De contracten lopen drie jaar en kunnen twee keer drie jaar worden verlengd bij goede prestaties.

Heijmans heeft met een jaarlijkse omzet van 121 miljoen euro de grootste kluif. BAM gaat zich bezighouden met de ondergrondse infrastructuur, Terminal 3, Schiphol Plaza en andere publiek toegankelijke delen van Schiphol, terwijl Heijmans Terminal 1 en 2 onder handen neemt. VolkerWessels gaat de opstelplaatsen voor vliegtuigen verbouwen.

De werkzaamheden beginnen vanaf april dit jaar.

Lees ook het interview met alle betrokken bouwers en Schiphol.

Reageer op dit artikel