nieuws

Wie is de mkb-vriendelijkste opdrachtgever? Almere, Den Haag of Raalte

infra Premium 1019

Wie is de mkb-vriendelijkste opdrachtgever? Almere, Den Haag of Raalte

Wie let het meest op mkb-ers bij het aanbesteden van bouwopdrachten? Almere, Den Haag en Raalte zijn in de race voor de titel meest mkb-vriendelijke opdrachtgever. De winnaar wordt bekend tijdens de Infratech in januari.

De jury maakte donderdag bekend dat zij de drie gemeenten nomineert voor de MKB Infra Award die op 17 januari wordt uitgereikt. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan de meest mkb-vriendelijke infra aanbesteder.

Enschede draagt nu de titel

Voor de drie genomineerden geldt dat er door hun eigen wijze van toepassing van de aanbestedingsregels een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven. Voor veel opdrachten komt alleen het grootbedrijf in aanmerking en steeds meer bouwopdrachten komen geclusterd op de markt waardoor het mkb sneller buiten de boot valt. Eerdere prijswinnaars waren de gemeenten Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg en Enschede. Deze laatste gemeente draagt op dit moment de titel van meest mkb-vriendelijke opdrachtgever. Lees hier het interview met het hoofd van de ingenieursdienst.

Reageer op dit artikel