nieuws

Minister trekt 30 miljoen uit voor ontvlechten Rottepolderplein

infra Premium 1105

Minister trekt 30 miljoen uit voor ontvlechten Rottepolderplein

Op het Rottepolderplein verdwijnen vanaf 2023 flink wat kruisingen. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft het startbesluit voor de renovatie getekend en 30 miljoen opzij gezet.

Het verkeersplein stamt uit de jaren 70 en is een van de oudste knooppunten van Nederland. De minister wil het aantal files indammen door de verkeersstromen van de A9, A200 en N205 op het knooppunt van elkaar scheiden.

Meer maatregelen nodig in de regio

Van Nieuwenhuizen: “Het Rottepolderplein is een evergreen in de file-berichten. Het is een complex plein met veel invoegend en afslaand verkeer. We gaan aan het werk zodat we het toenemende verkeer tussen Amsterdam, Schiphol en Haarlem soepeler kunnen afwikkelen.”

De komende tijd zal het ministerie samen met de regio uitwerken hoe het knooppunt het beste opnieuw kan worden ingericht. Naar verwachting gaat rond 2023 de schop in de grond. De vernieuwing van Rottepolderplein maakt onderdeel uit van een groot bereikbaarheidsprogramma voor het hele gebied rondom Amsterdam. De regio groeit tot 2040 met 250.000 extra woningen. Volgend jaar zijn de onderzoeken klaar die meer duidelijk maken over hoe dit gebied op langere termijn bereikbaar blijft. Eind deze maand debatteert de minister over alle nieuwe infra-plannen als het MIRT in de Tweede Kamer wordt behandeld.

Reageer op dit artikel