nieuws

Honderden schuldeisers Friese bouwer akkoord met habbekrats

infra 2362

Honderden schuldeisers Friese bouwer akkoord met habbekrats

Liever iets dan niets. Zo lijken de meeste schuldeisers van het noodlijdende Friese infrabedrijf DVJ uit Joure te redeneren. Van de 284 crediteuren gaan er zeker 244 akkoord met een schikkingsvoorstel.

DVJ vroeg enkele weken geleden uitstel van betaling aan. Het infrabedrijf had voor zeker 3 miljoen euro aan schulden uitstaan, maar kon die niet meer betalen.

De rechtbank stemde met het verzoek in en gaf de infrabouwer een maand de tijd om een akkoord te sluiten met de schuldeisers.

Hoewel de infrabouwer alle openstaande schulden zo fatsoenlijk mogelijk wil afhandelen, is het vooral voor de grotere schuldeisers slikken. Hoe hoger de vordering, hoe minder je relatief terugkrijgt.

“Maar bij een faillissement krijg je meestal helemaal niets”, houdt advocaat Oscar van Oorschot de schuldeisers voor.

De ongebruikelijke aanpak lijkt te werken. Van de 284 crediteuren kreeg DVJ er 244 achter zich.

“Dat is goed voor 2 miljoen euro”, zegt Van Oorschot, “meer dan de rechtbank eiste. Voor de andere schuldeisers betekent deze uitkomst dat de betalingsregelingen ze nu worden opgelegd.”

DVJ hoopt de 42 mensen die bij DVJ werken onder te brengen bij andere werkgevers. “Er is veel vraag naar”, zegt Van Oorschot hoopvol. “Ook komt er nog een banenmarkt.”

Over twee weken hoopt de advocaat 90 procent van alle schulden te hebben ‘afgelost’. “Daarna gaan we nadenken over vervolgstappen. Maar het is uitgesloten dat DVJ blijft bestaan.”

Reageer op dit artikel