nieuws

Video: Verbrand huisvuil basis voor Prinses Amaliaviaduct

infra 1634

Video: Verbrand huisvuil basis voor Prinses Amaliaviaduct

As uit de afvalverbranding kan prima fungeren als ophoogproduct, zelfs beter dan zand. Dat claimt althans Boskalis, dat momenteel een viaduct in de Rotterdamse haven aanlegt met zijn zelf ontwikkelde Beaumix.

Dat het Prinses Amaliaviaduct rust op as uit de huisvuilverbrandingscentrales van Alkmaar en Amsterdam zal straks niemand merken. Boskalis Environmental wast en bewerkt het materiaal en daarna geldt het als vrij toepasbare bouwstof. Rijkswaterstaat heeft het product begin dit jaar goedgekeurd.

Isolatie-, beheers- en controlemaatregelen (IBC) zijn niet nodig. Volgens een woordvoerder van Boskalis presteert Beaumix beter dan zand, omdat het zich makkelijker laat verdichten en omdat drainage eenvoudig gaat. Bovendien kunt je er direct met zwaar materieel overheen rijden.

Over het viaduct op de Maasvlakteweg dendert straks het vrachtverkeer van en naar de containerterminals van de Tweede Maasvlakte. Aanleg van de ongelijkvloerse kruising is noodzakelijk door de toenemende bedrijvigheid. Tijdens het werk nabij de Prinses Amaliahaven wordt ook het Maximaviaduct over 5 kilometer verdubbeld van 2 x 1 naar 2 x 2 rijstroken.

Reageer op dit artikel