nieuws

Nieuwe fundering N359 moet eruit; Reimert en provincie delen de kosten

infra 2126

Nieuwe fundering N359 moet eruit; Reimert en provincie delen de kosten

Aannemer Reimert Infra in Almere en opdrachtgever provincie Fryslân delen de kosten van het herstel van de pas gelegde fundering in de N359 bij Lemmer. Over een lengte van 270 meter wordt het asfalt van het verbrede gedeelte van de weg verwijderd en het ballastbed vernieuwd. Het betreffende gedeelte voldoet niet aan de verdichtingseisen.

“We hebben een werkbare oplossing, die een goeie weerspiegeling van de geconstateerde problemen is”, vertelt Gerrold Steenbergen, hoofd bedrijfsbureau van Reimert Infra in Almere. Eind vorig jaar ging het gerucht dat de provincie de werkzaamheden aan de N359 had stilgelegd, omdat het granulaatbed op meerdere plaatsen niet aan de verdichtinsgeisen zou voldoen. Tegelijkertijd gooiden weersomstandigheden roet in het eten. Beide partijen besloten daarom om de deklaag dit voorjaar aan te brengen.

Meer info over dit project

Meer info over dit project
De reparatie vindt plaats op het noordelijke deel van de N359, die over zes kilometer met een meter is verbreed. Het zuidelijke deel van de weg is prima aangelegd, aldus de provincie, die eerder nog oordeelde dat op verschillende plekken mankementen waren. Herstel zou op meerdere plaatsen nodig zijn, maar Reimert Infra vond dat het aanbrengen van het granulaat wel degelijk volgens de eisen is gebeurd.

De reparatie van het 270 meter lange deel van het granulaatbed start op 2 juli. Tijdens een week met nachtelijke afsluitingen wordt ook de deklaag aangebracht. Reimert Infra begon medio september met de werkzaamheden en zou uiterlijk begin november klaar zijn. De verbreding van de N359 wordt gecombineerd met het groot onderhoud, zodat de provincie op kosten kan besparen.

Reageer op dit artikel