nieuws

Heijmans krijgt A1-opdracht van 127 miljoen definitief gegund

infra 2303

Heijmans krijgt A1-opdracht van 127 miljoen definitief gegund

Heijmans heeft de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo definitief gegund gekregen. Met de klus is een aanneemsom van ruim 127 miljoen euro gemoeid. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

De snelweg wordt tussen Twello en Deventer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en op een wegdeel verderop naar drie rijstroken. De opdracht, die in april al voorlopig werd gegund aan Heijmans, omvat onder andere het ontwerpen en realiseren van de verbreding van de snelweg A1.

Meer info over dit project

Meer info over dit project
De opdracht is gegund op basis van de Best Value-aanpak. Deze aanpak gaat uit van de meeste waarde voor een reële prijs. “Heijmans levert haar meerwaarde in het beheersen van de belangrijkste risico’s, het minimaliseren van hinder en het maximaliseren van de bijdrage aan duurzaamheid en inpassing van het project in de omgeving”, aldus Rijkswaterstaat in een toelichting.

Heijmans start nu met de voorbereidingen; in het najaar van 2020 moeten de werkzaamheden klaar zijn. De realisatie van de wegverbreding staat vanaf het voorjaar van 2019 gepland. Komend najaar vindt naar verwachting al wel asfaltonderhoud plaats, en onderhoud en reparaties aan diverse viaducten op het gedeelte Rijssen-Azelo.

Reageer op dit artikel