nieuws

Boskalis houdt sterk rekening met lagere winst

infra 1182

Boskalis houdt sterk rekening met lagere winst

Boskalis verwacht dit jaar uit te komen op een lagere winst dan vorig jaar. Dat heeft de baggeraar en maritiem dienstverlener woensdag bekendgemaakt in de tussentijds handelsbericht.

Letterlijk meldt het bedrijf daarin: “Met de kennis van nu wordt niet verwacht dat het nettoresultaat van 2017 zal worden geëvenaard”. Daarmee lijkt Boskalis iets negatiever te zijn dan bij de presentatie van de jaarcijfers eerder dit jaar. Toen werd aangegeven dat het “uitdagend” zou worden om de winst te evenaren.

Hoeveel lager de winst zal uitpakken, durft Boskalis nog niet aan te geven. Vorig jaar hielden de Papendrechters onder aan de streep 150 miljoen euro over.

Het baggerconcern heeft al enige tijd last van de moeilijke marktomstandigheden in de olie- en gasmarkt. Die zorgen voor “beperkte werkvolumes en bijbehorende druk op marges en bezetting”. Niettemin wist de onderneming in de eerste maanden van dit jaar de omzet stabiel te houden.

De orderportefeuille nam zelfs toe, mede als gevolg van twee omvangrijke baggercontracten in Singapore die recentelijk werden verworven.

Reageer op dit artikel