nieuws

Net geplaatste voetgangersbrug stort in: zeker vier doden

infra 1776

Net geplaatste voetgangersbrug stort in: zeker vier doden

Door het instorten van een in aanbouw zijnde voetgangersbrug over een drukke weg in Miami zijn ten minste vier personen om het leven gekomen. Dat heeft de lokale brandweer donderdagavond bekendgemaakt. Zeker tien gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

Het gaat volgens de media om een brugdeel van 950 ton over een zesbaansweg binnen de bebouwde kom in het zuidwesten van de stad. De overspanning, die zaterdag was geplaatst maar nog niet in gebruik genomen, zou de verbinding worden tussen de campus van de internationale universiteit van Florida en een wijk met veel studentenflats.

Volgens de eerste rapporten van de hulpdiensten zijn zeker acht auto’s en een onbekend aantal personen bedolven geraakt door het puin. Senator Bill Nelson van Florida zei eerder op de lokale tv dat mogelijk tien dodelijke slachtoffers waren.

Een getuige, die voor een rood stoplicht moest wachten, vertelde dat een meisje ongedeerd uit een voertuig kon worden getrokken waarvan de achterkant was geplet.

Aannemer noemt instorting een catastrofe

Waardoor de brug is ingestort, is niet bekend. Aannemer MCM laat in een verklaring weten er alles aan te zullen doen om de oorzaak te achterhalen. De bouwer noemt de instorting “een catastrofe”. Het ontwerp van de brug is van Figg, een ingenieursbureau gespecialiseerd in bruggen en naar eigen zeggen Bridges as Art promoot. Sinds de oprichting in 1978 ontwierp het bruggen die gezamenlijk een bouwwaarde van zo’n 10 miljard vertegenwoordigen in alle staten van de VS.

De voetgangersbrug nadat deze afgelopen zaterdag net op zijn plek was gezet. (Foto: FIU)

Reageer op dit artikel