nieuws

VolkerWessels-dochter betrokken bij Britse miljoenenklus

infra Premium 1279

VolkerWessels-dochter betrokken bij Britse miljoenenklus

VolkerFitzpatrick bouwt mee aan de nieuwe wetenschapscampus van de Engelse volksgezondheidsdienst in Harlow. Dat heeft moederconcern VolkerWessels woensdag bekendgemaakt. De totale waarde van de opdracht bedraagt ruim 450 miljoen.

Het Britse dochterbedrijf van VolkerWessels is samen met de Kier Group en de Wates Group geselecteerd voor vier belangrijke onderdelen van de klus: de bouw van nieuwe en herinrichting van bestaande laboratoria en kantoorruimtes, de bouw van een nieuw aankomstgedeelte en logistiek centrum, en de aanleg van infrastructuur voor het gehele terrein inclusief parkeergelegenheid.

VolkerFitzpatrick zal zich bezig houden met de infrastructuur, de buitenwerkzaamheden en het energiecentrum. De eerste werkzaamheden starten volgende maand. In 2021 moeten de eerste onderdelen worden opgeleverd. Aan de gunning van de opdracht ging een anderhalf jaar durende openbare aanbestedingsperiode aan vooraf.

De bouwwerkzaamheden zullen een forse impuls voor de lokale werkgelegenheid met zich meebrengen, verwachten de aannemers. Dit geldt zeker ook voor VolkerFitzpatrick “aangezien het hoofdkantoor van dit bedrijf in de nabijgelegen stad Hoddesdon is gevestigd”, laat VolkerWessels weten.

Campus nodig voor toonaangevend wetenschappelijk onderzoek

De nieuwe campus moet de Engelse volksgezondheidsdienst in staat stellen om  de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen toe te passen om wereldwijd toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bewijs te leveren op het gebied van vraagstukken als roken, alcohol, diabetes, dementie, besmettelijke ziektes, milieurisico’s en klimaatverandering, op zowel nationaal als internationaal niveau.

Reageer op dit artikel