nieuws

Wegen en kunstwerken rond Utrecht in één grote puntenwolk

infra Premium 1377

Wegen en kunstwerken rond Utrecht in één grote puntenwolk

Vooruitlopend op de aanpassing van de A27/12 Ring Utrecht brengt Arcadis het hoofdwegennet rond Utrecht zorgvuldig in kaart. Met laserscans maakt het een 3D-puntenwolk van

De data worden beschikbaar gesteld aan alle aannemers die willen inschrijven bij de aanbesteding of uiteindelijk aan de slag gaan met de aanpassing de A27/A12 Ring Utrecht. Behalve de wegen worden ook alle bijbehorende bouwwerken zoals de Galecopperbrug en de verdiepte bak bij Amelisweerd in kaart gebracht.  Arcadis voert de inventarisatie uit samen met Kempkes Landmeten.  De scans worden rijdend vanaf een auto gemaakt.

Eén gigantisch weefvak ontvlechten

De aanpassingen aan de Ring Utrecht moeten in 2020 van start gaan en duren tot 2026. Dagelijks passeren op dit moment minimaal 180.000 voertuigen op de a27/A12. Daarmee is het de drukste ringweg van Nederland. Het deeltraject tussen Lunetten en Rijnsweerd is volgens Rijkswaterstaat eigenlijk één groot en erg druk weefvak. Het vele verkeer, met verschillende eindbestemmingen zorgt regelmatig voor files. Recent zijn er weliswaar extra rijstroken aangelegd, maar het is de bedoeling dat de verkeersstromen tussen Lunetten en Rijnsweerd beter worden gescheiden.

Reageer op dit artikel