nieuws

Verbreding N50 tóch eerder op de markt

infra 2101

Verbreding N50 tóch eerder op de markt

De verbreding van de N50, tussen Kampen en Kampen Zuid, wordt toch eerder uitgevoerd. In 2019 gaat de eerste schop de grond in.

Eigenlijk was het de bedoeling om pas in 2023 te beginnen met de N50. Het geld ligt echter al klaar en de regio startte een lobby om de wegenbouwwerkzaamheden naar voren te halen. Minister Cora van Nieuwenhuizen zag dat aanvankelijk niet zitten.

De N50 eerder aanpakken zou volgens haar ten koste gaan van andere wegenbouwprojecten en de capaciteit van Rijkswaterstaat.

“Dat kan niet waar zijn”, dacht de Tweede Kamer die de druk opvoerde. De minister liet zich uiteindelijk overtuigen. Het probleem dat er eerst nog was, bestaat plots niet meer.

Procedures

“Door de personele capaciteit uit het taakstellend budget te financieren is dit mogelijk zonder dat dit de planning van andere projecten zal verhinderen”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Voordat de werkzaamheden in 2019 kunnen beginnen, moet de minister eerst nog een paar procedures doorlopen.

De N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid staat al jaren hoog op het wensenlijstje van de regio om aan gepakt te worden. Automobilisten staan vaker vast op de weg. In 2022 moeten die problemen zijn opgelost. 2×1 rijstroken zijn er dan 2×2.

Reageer op dit artikel