nieuws

Prins Clausbrug mag ondanks miljoenentegenvaller gebouwd worden

infra 3124

Prins Clausbrug mag ondanks miljoenentegenvaller gebouwd worden

Hoewel de Prins Clausbrug 3,5 miljoen euro duurder uitvalt dan begroot, mag deze toch gebouwd worden. Dat heeft de Dordtse gemeenteraad deze week bepaald.

De hogere kosten, die zijn opgelopen van 9,8 naar 12,4 miljoen euro, zijn deels de oorzaak van een aanbestedingsfout die de gemeente onlangs heeft gemaakt. Daardoor loopt de bouw van de Prins Clausbrug flinke vertraging op.

Dura Vermeer had het project namelijk een tijd geleden al gegund gekregen, maar dat was in de ogen van de rechter niet terecht. Dit lag overigens niet aan het bouwbedrijf, maar aan de gemeente die in aanbestedingsregels niet duidelijk genoeg is geweest. Kort gezegd kwam het erop neer dat Dura Vermeer voor een van de drie verflagen op de brug een metaalachtige verf wilde gebruiken, die volgens de beschrijving van de eisen eigenlijk helemaal niet gebruikt mag worden.

‘Procedure wordt deels opnieuw gedaan’

“De aanbestedingsprocedure gaan we deels opnieuw doen”, verklaart Mark Benjamin, woordvoerder van de gemeente Dordrecht. “We hebben de uitspraak van de rechter in beraad genomen en onze juristen hebben ons nu geadviseerd het deel van de aanbesteding die niet goed was geformuleerd opnieuw te doen. Alle aannemers zijn daar inmiddels over geformuleerd.”

Dura Vermeer gaat in beroep

Dura Vermeer is inmiddels tegen de uitspraak van de rechter in beroep gegaan. Waarom het bedrijf die stap heeft ondernomen, kan de woordvoerder van de gemeente niet zeggen. Dura Vermeer was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Overigens kan dit beroep wel betekenen dat de bouw van de brug nog langer uitgesteld wordt. Hoe lang het hele proces nog gaat duren, is daarom niet bekend.

Reageer op dit artikel