nieuws

Haringvlietbrug opnieuw toneel van losgeraakt materiaal

infra Premium 1241

Haringvlietbrug opnieuw toneel van losgeraakt materiaal

Vlak voordat de reparatiewerkzaamheden van de Haringvlietbrug van start gaan, liet afgelopen weekend opnieuw materiaal los van de brug. Dit keer ging het om een houten balk. Afgelopen zomer liet al een stalen plaat los.

Het gaat om een balk aan de voorkant van de beweegbare brugklep (de voorhar), dat is losgeraakt en iets omhoog gekomen. “Een houten balk, geen metalen balk, waar dit weekend sprake van was”, laat woordvoerder Michel de Vos van Rijkswaterstaat weten. “Het gaat dus niet om dezelfde platen die van de zomer zijn losgeraakt. Dit staat echt los van elkaar”, verklaart hij.

Reparatiewerkzaamheden al gepland

Hoe de balk kon losraken, is nog niet bekend. Maar dat de brug aan reparatie toe is, is wél duidelijk. Dat was overigens al eerder bekend, want de brug stond al op een lijst van 25 bruggen met een constructie-risico. De reparatiewerkzaamheden stonden daarom al gepland voor januari en februari 2018. Reparatie van de voor- en achterkant (voor- en achterhar) van de brugklep is een onderdeel van de geplande werkzaamheden, net als de reparaties aan de voegovergangsplaten (de platen die afgelopen zomer loslieten). “Het is erg jammer en bijzonder vervelend voor de getroffen weggebruikers, dat vlak voor de uitvoering van de werkzaamheden een balk is losgeraakt”, stelt De Vos.

Losgeraakte balk veroorzaakt veel problemen

De losgeraakte balk veroorzaakte vrijdagavond veel problemen. Zo’n twintig auto’s liepen averij op door het euvel. Auto’s reden hun banden lek en van een vrachtwagen scheurde de dieseltank open. Mensen die schade aan hun auto hebben door een losgeraakte metalen balk in de Haringvlietbrug, kunnen zich melden bij Rijkswaterstaat. De schade wordt dan vergoed.

Reageer op dit artikel